BusinessNyhederRobot

Universal Robots får ny international direktør

Den danske robotvirksomhed Universal Robots melder om ny direktør. Det bliver den internationale topchef, Jürgen von Hollen, der mandag tager over efter Enrico Krog Iversen.

Universal Robots er en af de danske succeshistorier inden for produktionsrobotter. Siden opstarten i 2005 har virksomheden oplevet stor medvind og udvikling og kunne sidste år fortælle om deres nye amerikanske ejer, nemlig Teradyne, som overtog den fynske robotvirksomhed for omkring 2,3 milliarder kroner.

Mandag melder virksomheden om ny direktør, som skal tage over for Enrico Krog Iversen.

Topchef skal løfte arven

Enrico Krog Iversen sad som direktør for Universal Robots indtil sommeren i år, og under hans ledelse har virksomheden oplevet en tidobling af både omsætning, overskud og antal ansatte. Det er derfor en stor arv at løfte for Jürgen von Hollen, men Teradynes direktør er mere end overbevist om, at han er godt rustet til opgaven.

“Vi er glade for at have fået Jürgen von Hollen til at stå i spidsen for Universal Robots i en tid med eksplosiv vækst på dette marked,” siger Teradynes CEO Mark Jagiela i en pressemeddelelse og fortsætter:

“Jürgen von Hollen har solid erfaring med udvikling og ledelse af globale medarbejderteams, der arbejder med et meget bredt spektrum af kunder i industrien. Det er uhyre vigtigt for den erobring af verdensmarkedet for brugervenlige, kost-effektive og sikre cobots, som vi er i fuld gang med.”

Læs også: Ny amerikansk ejer investerer kraftigt i fynske robotter

Jürgen von Hollen har tidligere siddet i spidsen for Enginering Solutions i den internationale koncern Bilfinger SE. Før det bestred han en række topposter hos henholdsvis DaimlerChrysler Services, Deutsche Telecom og Pentair.

Masser af potentiale

Med så stor erfaring i bagagen føler Jürgen von Hollen sig mere end klar til at overtage embedet fra den tidligere direktør. Han ser store muligheder i den danskfødte virksomhed, fortæller han i pressemeddelelsen, og han glæder sig til at være med til at videreudvikle Universal Robots i fremtiden.

“Det er meget sjældent, at der er mulighed for at lede og videreudvikle så unik en organisation med så megen drivkraft og et vækstpotentiale, der rækker meget langt ind i fremtiden. Derfor ser jeg virkelig frem til at arbejde med vores distributører, partnere og kunder for at realisere det fulde potentiale af kollaborative robotter,” siger Jürgen von Hollen