BusinessNyhederUdlandUngt Tech

Finsk startup accelerator lancerer ny service, der kæder virksomheder sammen med startups

Startup Catapult er en finsk pendant til de klassiske acceleratorprogrammer. Nu lancerer de et nyt koncept med fokus på at kæde større etablerede virksomheder sammen med lovende startups.

Der er meget fokus på samarbejde mellem startups og de større virksomheder. Flere og flere virksomheder får nemlig øjnene op for den store mængde af talent og innovation, der findes i startupmiljøerne. Nu vil et finsk foretagende gøre processen nemmere med at finde det rette startup at arbejde sammen med for de etablerede virksomheder.

Startup Catapult er et finsk acceleratorprogram. Men i stedet for at kalde sig en accelerator, kalder de sig en katapult. Stifteren, Paavo Beckman synes nemlig, at en acceleration går for langsomt. For ham er en katapult mere passende.

Talent til de ledende virksomheder

Den nye service, Leaders Group, henvender sig til de ledende virksomheder fra hver branche. Dem arbejder de så på at kæde sammen med etablerede startups fra Europa og Skandinavien. En af deres principper er ”kvalitet over kvantitet”. Derfor går de udenom startups i de tidlige stadier for at sikre sig, at startuppet kan tilføre værdi til samarbejdet og har bevist deres værd på markedet.

På den måde håber de at kunne sikre et givtigt samarbejde, der kommer både startups og store virksomheder til gavn.

Talentet behøver ikke være lokalt

Netop dette fokus på kvalitet gør, at de ikke kun leder efter lokale startups, men snarere ser til hele det samlede Europa og Skandinavien. Det har potentiale til at blive en god mulighed for den bevægelse i talent, som så mange savner i de skandinaviske startupmiljøer.

Som en ekstra bonus for de større virksomheder, som trods alt også er konceptets hovedsegment, afholder Startup Catapult et VIP-event for de deltagende virksomheder to gange om året, hvor de vil dele ud af erfaringer og gode råd i forhold til samarbejde mellem virksomheder og startups. De gode råd vil være baseret på erfaringer fra tidligere cases fra programmet.