Arkiver

BusinessHardwareNyheder

Dansk crowdfunding-darling hitter på amerikanske skoler

Harvard og Berkeley er blandt de amerikanske skoler, der testkører den danskudviklede streaming-enhed Airtame, som gennemførte Europas største crowdfundingkampagne i 2014. Næste stop er alle de prestigefulde universiteter og gymnasier i USA.

På de verdenskendte universiteter, Harvard og Berkeley, bliver der i disse dage testkørt en dansk opfindelse. Det er streaming-enheden, Airtame, der har fået godt fat i det amerikanske marked efter en succesfuld start i Danmark.

”Vi har haft enorm positiv feedback fra de danske gymnasier, så vi besluttede os for at prøve lykken i USA. Det skulle vise sig at være en ualmindelig god idé. Amerikanerne er helt vilde med den trådløse og interaktive undervisningsform, som ændrer hele måden elever og lærere kan arbejde sammen på,” fortæller medstiftende CEO hos Airtame, Jonas Gyalokay i en pressemeddelelse.

Et startup med fart på

I Danmark har flere end 100 gymnasier og handelsskoler implementeret Airtame, og Jonas Gyalokay fortæller, at over 100 skoler i USA også er begyndt at teste teknologien. Airtame gennemførte i 2014 dengang Europas største crowdfundingkampagne på 1,3 millioner dollars, de fik 1,4 millioner dollars af Seed og fik tidligere på året ny støtte af Innovationsfonden.

Læs også: Airtame sender første produkter afsted og rejser 8 millioner kroner i funding

Med Airtame kan elever streame deres skærmbillede op på tavleprojektoren uden behov for ledninger og andet rod. Og det har Hudson High School taget godt imod.

“Vi har haft tekniske problemer de sidste 14 år. Hvor projektoren eller andet teknologi pludselig ikke virker, og vi ikke aner hvorfor. Vi har måttet åbne loftet for at finde ud af, om det var i en ledning, at fejlen var, og vi har været helt magtesløse. Nu har vi ingen af disse problemer, da det er trådløst og bare fungerer – altid,” siger Mark Chaisson, teknikspecialist på Hudson High School, i pressemeddelelsen.

Fortrøstningsfuld om fremtiden

Det er nu gode tider hos Airtame. Men de kommer efter en svær start. Det første produkt blev nemlig sendt på markedet, før det var helt klart, skriver Jyllands-Posten. Derfor stod 15.000 kunder og havde betalt for et produkt, der ikke fandtes endnu. Der faldt brænde ned, og anmeldelserne på Trustpilot var blodrøde.

Softwaren var nemlig ikke klar endnu. Forventningerne var skyhøje hos kunderne, der havde lagt over 1000 kroner for en forudbestilling. I stedet for at sende Airtame-enheden 1.0 ud i maj 2014, blev det juni 2015, en enhed, som altså ikke levede op til forventningerne.

Gradvist vandt de kritikerne over på deres side igen, og softwaren blev skrevet om fra bunden. I dag har Airtame solgt over 30.000 enheder og har åbnet to salgskontorer i USA.

Airtame bliver som sagt også testkørt på Berkeley og Harvard University samt på Standford og University of California.

“Nu skal vi bare have implementeret teknologien overalt på de prestigefulde gymnasier og universiteter – så følger resten trop automatisk; sådan er det i USA,” siger Jonas Gyalokay,

1 kommentar

Skriv et svar