Arkiver

BusinessDe små aktuelleNyheder

Nordiske startups vækker interesse hos internationale acceleratorer

Wayra, idébaserede startupsFoto:

Det internationale acceleratorprogram Wayra retter nu fokus mod nordiske startups og åbner op for ansøgninger til deres digitale accelerator.

Nordiske startups skaber genlyd i det globale acceleratormiljø. Alene i årets tredje kvartal kunne Norden berette om 170 registrerede investeringer. Det er det niende kvartal i træk, hvor regionen oplever en stigning i antallet af investeringer. Det får nu Wayra, en af verdens førende acceleratorer, til at zoome ind på de nordiske lande i et pilotprojekt, som skal være starten på et dybere engagement i regionen.

Her åbnes der op for ansøgninger til deres accelerator med fokus på IoT, eHealth og Cyber Security. Dermed gives der plads i deres UK-accelerator for særligt udvalgte nordiske startups.

”Vi har længe været interesseret i den skandinaviske region, som er førende i Europa inden for innovative forretningsmodeller, udvikling af disruptive teknologier og samarbejder mellem startups og store virksomheder,” siger Ana Segurado, Global Director hos Telefonica Open Future_.

Idébaserede startups

Wayra er en del af Telefonicas open innovation programme, som opererer i 17 lande. Wayras fokus ligger på tidlige idébaserede startups, der vil tage hånd om de mange aspekter i den tidlige forretningsudvikling. De udvalgte startups får alle adgang til 40.000 euro i direkte investering. Desuden accelereres der gennem adgang til mentorer, coaches, investorer, forretningsudviklings team, kontorplads centralt i London, synlighed i relevante medier og hjælp til internationalisering.

Samtidig får de udvalgte startups adgang til mere end 320 millioner Telefonica kunder og et globalt partnernetværk, der tæller mere end 85 virksomheder verden over.

Fra en accelerator til en anden

Da Wayra fokuserer på idébaserede startups, søger deltagerne ofte videre til andre acceleratorer, når programmet hos Wayra er fuldendt. Derigennem har det dansk-baserede Accelerace stiftet bekendtskab med Wayra.

”Det er meget interessant, at Wayra nu øjner muligheder for at arbejde med nordiske idébaserede virksomheder. Det siger noget om den stigende interesse for de mange nordiske startups, der spirer i øjeblikket og tiltrækker stor interesse fra investorer. Accelerace har arbejdet sammen med Wayra i en årrække, og vi ser dem som en stærk samarbejdspartner for tidlige startups,” siger David Ventzel, Business Accelerator og investor hos Accelerace.

Wayra og Accelerace har blandt andet tidligere arbejdet med startuppet iNovar, som gik fra Wayra til et af Acceleraces programforløb.

Ansøgningsfristen løber frem til den 17. oktober, og vinderne afsløres den 23. november og tilknyttes herefter acceleratorprogrammet med start i begyndelsen af 2017.

Ansøgninger kan sendes gennem Wayra’s Global Call her, og yderligere information kan findes her.

Skriv et svar