Arkiver

BusinessNyheder

Nordea skrotter Swipp og hopper over til Mobilepay

Swipp, Mobilepay

Nordea har nu trukket sig fra Swipp for at indgå partnerskab med Mobilepay i Danmark og Norge. Danske Bank åbner nemlig op for at nordiske banker kan hoppe på betalingsløsningen.

Danske Banks betalingssucces, Mobilepay, er blevet skilt ud som selvstædigt selskab som led i at banken åbner op for at andre danske, norske og finske banker kan bruge løsningen. Ombord har Mobilepay fået den nordiske storbank Nordea, som dermed skrotter konkurrenten Swipp. Det beretter Nordea i en pressemeddelelse.

I forbindelse med de nye strategi droppes Mobilepays pay off ”by Danske Bank”. Ved at åbne op for tilgang af andre banker, regner Danske Bank med at stå stærkere i konkurrencen med det udenlandske marked for mobilbetaling, som vinder frem med stor hast og også ventes at komme til Norden.

”Med MobilePay har vi forudsætningerne for at give nordiske brugere og virksomheder et af verdens mest udbyggede mobile betalingssystemer. Nye bankpartnere med direkte kundekontakt vil styrke udbredelsen, og samtidig får MobilePay øget muskelkraft til at accelerere innovationen, så vi kan sikre den absolut bedste brugeroplevelse,” siger Tonny Thierry Andersen, medlem af direktionen i Danske Bank i en pressemeddelelse.

Vil sikre den gode brugeroplevelse

I Nordea fremhæver den administrerende direktør, Peter Lybecker, at partnerskabet vil være til gavn for kunderne, markedet og de enkelte banker.

“MobilePay er i dag kendt for den gode brugeroplevelse, og vi vil gerne bidrage til løsningens udbredelse og den fortsatte udvikling som en innovativ digital betalingsplatform. Det vil alle brugere nyde godt af,” siger Peter Lybecker i pressemeddelelsen.

Samarbejdet betyder altså, at Nordea forlader Swipp. Det er dog ikke noget, Nordeas privatkunder vil mærke noget til i første omgang. Erhvervskunder, som ikke har Mobilepay, vil blive tilbudt en flytning i løbet af kort tid, men Swipp-aftaler vil indtil videre stadig fungere.

Integrationen med Mobilepay gør det desuden muligt for Nordeas erhvervskunder at modtage Mobilepay-betalinger direkte på deres Nordea-konto. Det vil fortsat være gratis for private at bruge Mobilepay til at overføre penge til vennerne eller betale i butikker.

Flere samarbejder over de kommende kvartaler

Forventningen i Danske Bank er, at flere banker i Danmark, Norge og Finland over de næste kvartaler vil tage del i samarbejdet. For at blive den førende nordiske betalingsplatform søger Mobilepay desuden dialog med Swish i Svergie for at sikre nordiske brugere mulighed for også at kunne gennemføre betalinger mellem disse, står der i pressemeddelelsen.

Nordea var med i udviklingen af Swipp, som i flere år ikke har kunne hente ind på konkurrenten. Mens Swipp har 800.000 brugere, har Mobilepay over tre millioner brugere i Danmark, 210.000 i Norge og 180.000 i Finland.

“Vi havde naturligvis gerne fortsat samarbejdet med Nordea om vores fælles mobile betalingsløsning. Nordea har valgt en anden vej, og det tager vi til efterretning. Swipps services over for vores kunder fortsætter uforandret,« siger formand for Swipps bestyrelse, Anders Jensen i en pressemeddelelse.

Skriv et svar