Arkiver

Kategorier

BusinessNyhederUdland

Uber og MasterCard vil bruge selfies som kodeord

Ansigtsgenkendelse

Næste generation af kodeord er hverken sammensætninger af lange ord og tal eller fingeraftryk. Næste generation bygger på ansigtsgenkendelse, så dit selfie kan bruges til andet end Snapchat.

Vi ved efterhånden alle sammen, at man skal undgå kombinationer som 1234, talrækken fra 0-9 eller ordet ’kodeord’, når man skal finde på et godt kodeord. Ved at mikse tal, symboler og bogstaver i forskellige størrelser kan man højne sikkerheden, og nogle firmaer er gået skridtet videre som godkendelse via fingeraftryk, og nu er næste generation af kodeord snart på trapperne hos flere virksomheder. Det beretter flere medier heriblandt Wall Street Journal og Business.dk.

Nu bliver der nemlig hos større firmaer og officielle institutioner åbnet op for ansigtsgenkendelse, som man måske kender det fra sin personlige computer. Programmerne dertil er blevet billigere og kameraerne i smartphones blevet bedre, så nu har Uber, MasterCard og skattemyndighederne i den amerikanske delstat Alabama givet sig i kast med at bruge selfies i stedet for kodeord.

Selfies bliver seriøse fra 2017

For at bruge selfies som kodeord hos fx MasterCard, så kræver et et billede til reference. Derfor er det første, man skal gøre, at tage et billede, som af programmerne bliver mål og analyseret. Bruger du dit kort til køb på nettet, får du en sms, hvor du skal tage en selfie, som bliver sammenlignet med referencen.

MasterCards ansigtgenkendelse kører endnu på forsøgsbasis i USA, men virksomheden regner med implementering globalt i 2017.

Tilbage i september i år var Uber ude med nyheden om, at de implementerede ansigtsgenkendelse for at verificere chaufførerne. I et blogindlæg fortalte virksomheden, at 99 procent af deres chauffører blev godkendt gennem den nye feature.

Ubers chauffører skal med jævne mellerum tage selfies i appen, før de kan acceptere en passager. Det er sket som følge af en række sikkerhedsbrister i virksomheden, fortæller CNBC. Uber bruger Microsofts Cognitive Services, et software, der på få sekunder krydsrefererer billederne og tjekker, om det nye selfie matcher profilen. Hvis ikke, bliver profilen midlertidigt blokeret.

Stadig fare for angreb

Der kan dog ligge nogle sikkerheds- og etiske spørgsmål at tage højde for med den nye teknologi. Eksempelvis når referencebilledet bliver omregnet til en kode, sletter MasterCard det, men der er altså stadig risiko for hackerangreb, skriver Wall Street Journal.

Dog skulle det ifølge biometrifimaet bag MasterCards teknologi ikke være muligt at omdanne en kode til et billede af en persons ansigt, skriver Business.dk.