Arkiver

NyhederRekrutteringSponsoreret indhold

Eliteprogram føder fremtidens medarbejdere

Eliteprogram

De bedste medarbejdere får man ved at få lov at forme dem fra de er helt grønne. Det mener virksomheden Oxygen, der savner tyngde i de danske tech-uddannelser. De satser derfor på at få kommende medarbejdere ind, mens de endnu er studerende via et nyt eliteprogram.

Lektioner, lektier og lange dage i lumre klasselokaler. De danske it-studerende har nok at se til i skoletiden, hvor de pumpes med fagviden. Men hvad med den praktiske erfaring og specialviden? Den savner virksomhederne, når de studerende kommer ud på den anden side af skolesystemet. Det fortæller blandt andet Thomas Mortensen, der er partner i Oxygen, der hjælper virksomheder med intranet og e-handel.

“Niveauet i tech-uddannelserne bliver nødt til at blive hevet op, og det er vigtigt for os, at få de unge ud til os i virksomhederne. Det giver os både nogle potentielle medarbejdere, når de er færdige med at studere og samtidig giver det os mulighed for at få prøvet nogle nye, spændende teknologier af,” siger han.

Thomas Mortensen taler af erfaring, Oxygen har nemlig gennem Technology Denmarks spritnye eliteprogram fået to praktikanter ind på kontoret. Formålet med Technology Denmarks eliteprogram er, at de studerende får mulighed for at fordybe sig i deres karriere gennem praktikophold, arrangementer og personlig talentudvikling.

Medstuderende er misundelige på eliteprogram

En af praktikanterne hos Oxygen er Leif Kildelund. Han er 27 år og går på en erhvervs-akademisk uddannelse på Erhvervsakademiet Lillebælt, EAL. Han stødte på eliteprogrammet, da Technology Denmark besøgte hans uddannelse og meldte sig til med det samme. Som en del af programmet blev han screenet og matchet op med Oxygen. Han startede som studentermedhjælper hos Oxygen og er nu i praktik i virksomheden. Leif Kildelund mener, at forløbet har givet ham god mulighed for at dygtiggøre sig indenfor sit fagområde.

“Mine medstuderende er misundelige. Jeg har både fået mulighed for at dygtiggøre mig og samtidig også fået noget på et socialt plan, fordi jeg har lært de forskellige folk i virksomheden at kende. Udover det har de også givet mig en sitecore certificering, som mine venner eksempelvis ikke har haft mulighed for at få,” siger Leif Kildelund.

Selvom der er mulighed for praktikophold igennem Erhvervsakademiet, så mener han at eliteprogrammet har givet noget ekstra.

“De andre på studiet er også i praktik, men de får ikke nødvendigvis nogle relevante opgaver ligesom mig. De projekter jeg har lavet har været vigtige for virksomheden og interessante for mig, og det er jeg glad for, for det betyder at mit arbejde har værdi” siger han.

Leif er 27 år og går på en erhvervs-akademisk uddannelse ved Erhvervsakademiet Lillebelt, EAL.
Leif er 27 år og går på en erhvervs-akademisk uddannelse ved Erhvervsakademiet Lillebelt, EAL.

Nye muligheder og fremtidige medarbejdere

Thomas Mortensen er også særdeles glad for sine to praktikanter, for med dem har Oxygen mulighed for at starte nogle helt nye projekter op, som ikke ellers ville have været muligt.

“Selvom man er studerende, kan man få lov at prøve nogle spændende projekter af gennem det her program. Når vi eksempelvis har en ny teknologi, vi skal udvikle, så sætter vi de studerende til at prøve det af. Og det er rent faktisk spændende teknologier, for det er de nyeste af slagsen og de studerende kommer dermed til at sidde med de næste produkter, vi skal udvikle. De studerende er selvfølgelig lidt en prøveklud, og ikke alt bliver til noget, men de får stadig mulighed for at prøve at arbejde med teknologier, der måske ikke lige er på deres studier,” siger han.

Udover at Oxygen får mulighed for at starte noget nyt op, så det også vigtigt for dem at få berøring med de unge talenter, fordi de kan blive nye kolleger en dag.

“De studerende vi får ind hos os er vores største fødekanal til at finde nye medarbejdere. Når de studerende er færdige med deres uddannelse, bliver de ofte ansat. Og det kan vi i højere grad regne med nu, hvor Technology Denmark har været med til at screene de studerende, således de ikke bare er gode, men det er de bedste, der kommer videre til os” siger han.

Eliteprogrammet hos Technology Denmark er:

– Personlig mentor fra praktikvirksomheden fra 1. dag
– Forløb for udvikling af det personlige talent og karriere
– Adgang til 3 årlige tech-events og case competitions
Det er muligt at ansøge 2 gange årligt: næste ansøgningsfrist er 1. november.

 

3 kommentarer

  • Richard MeyerThis speaks for the poor quality of Romney as a caidndate, as well as the way candidates are chosen. I’m all for bringing back the cigar- smoke filled rooms, where party pros did the deciding.

  • Ouah le bon résumé C’est bien de vivre dans un monde simple (simplet ?), c’est pas fatiguant, hein …c’est ça la base du simplisme de la droite néo-con : message simple, binaire (either with us or against) , et faire croire aux gens en les trompant que tout est simple…. pour mieux les tromper.

Skriv et svar