IværksætterlivNyhederUngt Tech

Vidensamling skal give indblik i dansk iværksætteri

Vidensamling, Iværksætterindblikket

Iværksætterindblikket er et nyt dansk tiltag, som skal give overblik over iværksætteri, både i dansk og international sammenhæng. Tiltaget er lanceret af Fonden for Entreprenørskab.

Hvor stor en andel af Danmarks iværksættere er kvinder? Er det stigende, faldende? Hvilke regioner har flest nye virksomheder? Og hvordan går det med iværksætteri i skolerne?

Det er nogle af de spørgsmål, Iværksætterindblikket giver svar på.

Det skal være let at få opdateret viden

Iværksætterindblikket er en ny vidensamling lanceret af Fonden for Entreprenørskab, som skal give overblik over etablerede iværksættere, væksten, uddannelsen og nye iværksætterne i Danmark.

”Med iværksætterindblikket ønsker vi at gøre det let at finde opdateret viden om dansk iværksætteri og entreprenørskab. Det er et felt, som udvikler sig hurtigt i disse år, og derfor bliver viden om iværksætterforhold hurtigt forældet. Med Iværksætterindblikket samler vi relevant data om dansk iværksætteri ét sted,” siger Christian Vintergaard, administrerende direktør i Fonden for Entreprenørskab i en pressemeddelelse.

Et indblik i konstant forandring

Iværksætteri er nemlig hot stuff herhjemme, og det har øget efterspørgslen på viden om området. Overblikket er baseret på alt fra CVR-registreringer fra Erhvervsstyrelsen, til indsatser målt i forhold til andre lande gennem Eurostat, tal fra OECD og statistikbanken.

Du kan finde Iværksætterindblikket på Fonden for Entreprenørskabs hjemmeside. Indblikket bliver løbende opdateret med nye tal, statistikker og undersøgelser.