HardwareNyheder

Digitalt kasseapparat kæmper med underskud: Ansat begærer firmaet konkurs

Paydesk

Iværksætterne bag det digitale kasseapparat, Paydesk.biz vækkede internatonal bevågenhed sidste år. Men nu kæmper firmaet med både underskud og konkursbegæring.

Ambitionerne var store i Paydesk.biz. Virksomheden udstillede ved sidste års Web Summit sit digitale kasseapparat for de mere end 30.000 deltagere på konferencen, herunder mange mulige investorer. De forventede mellem 300 og 500 danske kunder inden årets udgang og så frem mod millioninvesteringer.

Læs også: Danske iværksættere vækker international bevågenhed med digitalt kasseapparat

Men nu er selskabet begæret konkurs, skriver Finans.dk.

Måtte sætte bremsen i

Selskabet kæmpede mod et underskud, og ejerne måtte selv poste penge i foretagendet. En af disse er formanden Claus T. Hansen. Han fortæller til Trendsonline, at der ikke var enighed blandt ejerkredsen om, hvordan selskabet skulle fortsætte, og på baggrund af det valgte han sammen med en anden investor at sætte bremsen i.

“Længere er den sådan set ikke. Der er nu en rekonstruktionsproces i gang, og så må vi se, hvordan det kommer til at forløbe. Men jeg håber da, at selskabet kan fortsætte driften fremadrettet,” siger han.

Advokat bekræfter konkursbegæring

Det var en ansat, der endte med at begære Paydesk.biz konkurs på grund af manglende feriepenge. Når der ikke er nogen penge i selskabet, havde han ikke anden mulighed end at begære virksomheden konkurs og få pengene gennem lønmodtagernes garantifond, fortæller Claus T. Hansen.

I regnskabet for 2015 havde Paydesk et underskud på to millioner kroner og en negativ egenkapital på over fem millioner kroner. Advokat Bo Lauritzen bekræfter over for Finans.dk, at Paydesk er blevet taget under konkursbehandling ved Sø- og Handelsretten.

En kurator ser nu på, om der er mulighed for at selskabet kan fortsætte.

“Jeg synes stadig, det er et rigtig godt koncept, og det er en stærk løsning, men det kræver, at der skal være konsensus blandt de parter, der er involveret i selskabet, og det har der ikke været. Så må vi tage den vej, vi tager nu, og se, om vi kan finde ud af at fortsætte driften fremadrettet,” siger Claus T. Hansen.

Paydesk blev sidestillet med Uber og Dropbox

Starten på Paydesk var de mange nye betalingsformer, der blev et problem for detailhandlen. Derfor udviklede iværksætterne bag Paydesk.biz et mobilt kasseapparat, som skulle hjælpe virksomhederne up to date.

Paydesk blev som det første danske startup nogensinde udvalgt til Alpha-programmet af Web Summit sidste år, hvor kun 40 virksomheder blandt mange hundrede slap igennem. Programmet har tidligere affødt virksomheder som Uber, Dropbox og Vine.

“Det var nogle rigtig dygtige folk, der var med til at starte selskabet op. Teknologien er super stærk, så jeg håber, vi finder en løsning,” siger Claus T. Hansen.

Han understreger, at de kunder, Paydesk.biz har, fortsætter og bliver betjent uden problemer. Han forventer en afklaring på konkursbegæringen om cirka 14 dage.