Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

BusinessDe små aktuelleNyhederPlatform

Meploy vil forbinde dem, der gerne vil arbejde med dem, der vil spare tid

Danske meploy er et alternativ, som giver de arbejdslystne frihed og holder arbejdssøgende til ilden. Meploy er et fleksibelt supplement til fast arbejde, som lader virksomheder og private spare tid og penge.

For et par år siden arbejdede Michael Bugaj som selvstændig i Paris. Her arbejdede han på hotel-platformen GoFindIt. Startuppet fik hurtigt 20 ansatte, og det gik godt, men der var bare ikke penge til at aflønne stifterne. Derfor spekulerede Michael på, hvordan han kunne tjene lidt ekstra penge, hvilket fik ham til at indse, at mange andre måtte være i samme situation. Idéen til meploy var sået.

Med et stigende overtræk på kontoen og en gravid kæreste, valgte han derfor at sælge sin andel i hotel-platformen og flytte tilbage til Danmark. Her allierede han sig med en advokat, og så var meploy på tegnebrættet.

Læs også: Startup vil forny journalistikken med brugerskabt idébørs

Siden undfangelsen i januar 2015 er det gået stærkt. Allerede i oktober sidste år var startuppet klar med sin beta-version, som blev testet frem mod den 1. maj 2016, hvor meploy officielt gik live. I dag har den voksende virksomhed godt 700 aktive arbejdslystne, omtrent samme antal arbejdsgivere, og der er allerede udført et par tusinde timers arbejde gennem tjenesten.

Fleksibelt jobmarked

Idéen bag meploy er at skabe et fleksibelt jobmarked. I Danmark er omtrent 180.000 borgere mellem 16 og 24 arbejdsløse. Et tal, som kun er endnu højere blandt unge i de resterende europæiske lande. Der er simpelthen ikke nok arbejde at få, specielt hvis man kigger mod lande som Spanien og Grækenland. Det er et problem, som meploy ønsker at bekæmpe gennem sin fleksible arbejdsløsning.

Samtidig bygger idéen på, at virksomheder og private kan spare tid og penge ved at outsource simplere opgaver.

“Det kan ikke betale sig at en velbetalt medarbejder løser simple opgaver som at samle et møbel eller servere til et arrangement. Lige så har man som privat ikke tid til alt og må eksempelvis prioritere tid med familien over at rydde haven og slå græs,” siger Michael Bugaj.

Derfor vil meploy forbinde dem, der gerne vil arbejde med de virksomheder og private, der gerne vil spare tid. Samtidig ser meploy hver arbejdssituation som en netværksmulighed for sine meployees og en chance for at øve og udvikle deres færdigheder.

Tilpasset lovgivningen

En afgørende faktor for idéens succes har fra start været lovgivningen. Danmark har skarpe love på arbejdsområdet, og fagforeningerne er stærke. Derfor er meploy tilpasset, så alt stemmer overens med den gældende lovgivning. Det betyder blandt andet, at der er en minimumsløn på 150 kroner i timen, forsikring af arbejdstager, ingen professionelle arbejdsopgaver og en maksimal arbejdsdag på syv timer.

Læs også: Unge vil være digitale selvstændige – det udfordrer fagforeningerne

Desuden er meploy løbende i dialog med flere af de danske fagforeninger om hinandens syn på den freelance-baserede udvikling.

”For os er det en god dialog. De ved meget mere, end vi selv gør om det danske arbejdsmarked, og jeg tror, vi begge kan lære noget af en fælles dialog. I sidste ende ønsker vi begge, at borgerne arbejder under ordentlige forhold,” siger Michael Bugaj.

Teamet deler først og fremmest visionen

Meploy er ment som et solidt supplement til fast arbejde eller en måde at komme i gang ud på jobmarkedet. Derfor kører meploy også forskellige kurser, som skal bemyndige ufaglærte til at udføre jobs som bartender eller cykellapper. Det er en vision, som deles af alle i meploys organisation og startuppets investorkreds.

”Vi er meget fokuseret på, at vores medarbejdere og investorer kan identificere sig med vores overordnede vision. Der har vi været rigtig heldige indtil videre, og vi har et rigtig godt samarbejde med vores investorer,” siger Michael Bugaj.

Læs også: Nyt startup vil være flyttemarkedets friske pust

For sin service tager meploy et cut på fem procent af alt arbejde, der udføres gennem platformen. Det tager tid og koster penge at udbygge kendskabet og brugerantallet, og på den baggrund har meploy hidtil stort set udelukkende været finansieret gennem private investeringer, som til dags dato nærmer sig en million kroner. For at accelerere udviklingen yderligere påtænker meploy at iværksætte en kapitalrejsning, men startuppet har dog finansiering til at fortsætte et godt stykke tid endnu.

Har ikke travlt med at skalere

I fremtiden vil meploy som alle andre gerne ekspandere til andre lande startende med Skandinavien. Men lige nu fokuserer startuppet på at etablere sig i Danmark.

”Indtil for nylig har vi fokuseret på at skabe et stabilt udbud af brugere, som kan løse forskellige opgaver. I de seneste måneder har vi i stedet fokuseret på efterspørgslen. Her undersøger vi private og deres behov og er langsomt også begyndt at udvide til virksomheder, hvor vi i dag har et par virksomheder, der bruger meploy regelmæssigt,” siger Michael Bugaj.

Skriv et svar