Arkiver

NyhederSoftwareUngt Tech

App-nørder gik fra studerede til fuldblods it-virksomhed

Appdictive

På tre år er Appdictive vokset fra en hobby på siden af uddannelsen til en fuldblods it-virksomhed for tre studiekammerater fra Aarhus. Virksomheden udvikler, designer og implementerer android-apps til kunder inden for industri, sundhed og underholdning.

Det var faktisk bare en hobby. En interesse, der spirede ud af hjernerne på tre studerende. Men projektet forgrenede sig og i dag, tre år senere, er hobbyforetagendet vokset til en it-virksomhed. Virksomheden har fået navnet Appdictive, og netop apps er firmaets kerne.

De tre stiftere, Tobias Fjelsted Alrøe, Jesper Lysgaard Rasmussen og Rune Haugaard var studerende på uddannelsen i it-produktudvikling på Aarhus Universitet. Her startede Appdictive blot som et sideprojekt.

”I løbet af studiet blev det klart for os, at der er gode penge at tjene i it-branchen som udvikler eller programmør, men vi har nok alle tre altid vidst, at vi gerne ville være selvstændige. Appdictive er grundlagt ud fra en vision om, at vi ville have tid til at gå i dybden med at udvikle egne produkter, som vi selv ser et marked for. Det er en frihedstanke som stikker ret dybt i os alle tre,” fortæller Jesper Lysgaard Rasmussen til Aarhus Universitet.

Konsulentopgaver i hele Østjylland

Appdictive ligger nu i et hjørnekontor hos it-virksomheden Trifork i Aarhus. Herfra varetager drengene konsulentopgaver i hele Østjylland, laver udviklingsopgaver for Trifork og udvikler, programmerer, koder og implementerer android-aps til kunden inden for både industri, sundhed og underholdning.

”Mange kunder har en meget konkret idé om, hvad det præcis er, de ønsker at få ud af en app. Vi har dog ofte succes med at prøve at udfordre dem lidt. Det er en tilgang, som giver et godt rygstød, når vi møder en kunde, fordi vi kan rådgive dem og give dem et produkt, der tager hensyn til alle dele af deres forretning,” siger Rune Haugaard til Aarhus Universitet.

Nørder med virkelighedsforståelse

For selvom it godt kan blive lidt nørdet, er stifterne af Appdictive gode til at se softwareudvikling fra et brugerbaseret perspektiv. Da de fik hjælp af blandt andet Studentervæksthuset til at fastsætte ståsted, koncept og vækstmål, sagde en af iværksætterkonsulenterne til dem, at “I er jo egentlig bare nørder med virkelighedsforståelse.”

Det, synes de tre studiekammerater, var så rammende, at de siden brugte det som tagline på deres visitkort. Det er nemlig vigtigt for dem, at de alle forstår alle dele af udviklingsprocessen fra idé over rådgivning til kodning og integration.

“Vi er ofte enige om de store linjer i nye produkter og løsninger for kunder, fordi vi arbejder ud fra samme filosofi,” siger Tobias Fjelsted Alrøe til Aarhus Universitet.

Strømlinet koncept bærer Appdictive ind i fremtiden

I 2014 vandt drengene Danmarksmesterskabet i app-udvikling med en app udviklet over to dage i samarbejde med kunstmuseet Aros. Siden kom gennembruddet med en kontrakt på en 250 timers udviklingsopgave som underleverandør på en app til videostreamning for en større dansk virksomhed.

Appen er indtil videre downloadet mere end to millioner gange og udgivet på 13 sporg. Det har givet Appdictive blod på tanden, og de tre stiftere tror på, at netop deres brugerbaseret forretningskoncept kan bære Appdictive ind i fremtiden.

Skriv et svar