Arkiver

Kategorier

NyhederPlatform

Familiefædre får millioninvestering til rengøringsplatform

HappyHelper

Tre familiefædre har startet Happyhelper.dk som på kort tid har tiltrukket tusindvis af danskere. Virksomheden har netop fået et større millionbeløb af en investor.

Rengøring er en sur pligt for mange. En pine. Og flere tusind danskere har set lyset i at få andre til at gøre rent for sig. Det er der som sådan ikke noget nyt i. Det nye ligger i, at platformen HappyHelper tilbyder rengøring til private til priser helt ned til 132 kroner i timen hos firmaets happy helpers, ofte studerende, der ønsker at tjene lidt ekstra ved siden af SU’en.

Det koncept har sikret HappyHelper en større millioninvestering, skriver de i en pressemeddelelse. Men beløb og investor holder de hemmeligt for nu.

Vil udvikle koncept yderligere

Bag konceptet står tre danske familiefædre, Dennis Forchhammer, Jesper Brok-Jørgensen og Adam Sebastian Sheikh Hjorth samt CTO Mathias Ovdal.

”Vi er meget tilfredse med investeringen. Det giver os flere muskler til at udvikle vores koncept yderligere og levere endnu bedre service til vores kunder,” siger medstifter Adam Sebastian Sheikh Hjorth i pressemeddelelsen.

Folk, der ønsker at gøre rent, tilmelder sig og bliver en happy helper. De bestemmer selv tider, timepris og hvilke postnumre, de ønsker at arbejde i. Dog må timelønnen mindst være 120 kroner. Mindsteprisen for kunder, der booker rengøring ender på 132 kroner i timen, da HappyHelper tager et gebyr, der lægges oveni. Firmaet omsætter for næsten én million kroner om måneden.

”De fleste af vores tilknyttede helpere er studerende, der ønsker at supplere deres SU med en fleksibel indtægt, hvor de selv kan bestemme deres kunder, timepris og arbejdstider. Forskellen på os og et normalt rengøringsfirma er, at vi kun behøver at tjene 10-15 procent af timeprisen, da vi har fjernet alle udgifter til rengøringsudstyr, biler, bogholderi og klassisk firmaadministration. Derfor hænger det sammen,” siger Adam Sebastian Sheikh Hjorth.

Konceptet møder kritik

Men konceptet er blevet kritiseret voldomst af blandt andre Socialdemokraternes social dumping-ordfører, Mattias Tesfaye og fagforeningen 3F, skriver Finans.dk. HappyHelper underbyder med deres platform privat rengøring, fordi de benytter sig af uorganiseret arbejdskraft.

Til Finans udtaler Adam Sebastian Sheikh Hjorth, at de ikke ser HappyHelper som en måde at stjæle arbejdspladser på. De ser det som en ekstra indtægt for studerende og en måde at gøre sort rengøring gennemsigtig på.

Vil aflaste børnefamilier og sørge for fleksible studiejobs

Foruden administrationen tæller virksomheden 384 rengøringsfreelancere. 500 nye kunder tilmelder sig platformen, der blev lanceret i år, hver måned. Og især karrieremennesker og børnefamilier er HappyHelpers primære målgruppe.

”Når alt kommer til alt, er jeg personligt stolt over at formidle fleksibelt arbejde til en masse studerende samt aflaste børnefamilier og skabe lidt mere overskud i hverdagen. Alle co-founders af Happy Helper er selv småbørnsfædre, så vi kender dagens trummerum. Og det gør det jo ekstra fedt på vej hjem fra arbejde fredag eftermiddag at se, at man lige har gjort hverdagen en smule nemmere for 100 familier samme dag,” fortæller Adam Sebastian Sheikh Hjorth i pressemeddelelsen.

De tilknyttede hjælpere skal selv indberette til skat. På den måde er de i princippet selvstændigt erhvervsdrivende, da HappyHelper kun formidler kontakten mellem rengøringshjælp og kunde. Som uorganiseret arbejdskraft bortfalder rettigheder som kørsel, feriepenge og pension, men HappyHelper lancerer snart en omfattende aftale med et stort forsikringsselskab, som skal beskytte rengøringshjælperne mod arbejdsskader og kundernes indbo.