Arkiver

BusinessDe små aktuelleNyhederPlatform

Siloo: Nordjysk beskedenhed funderet i strategien

Siloo

Med sit nye navn ændrer Siloo sin strategi og skærper sit fokus. Samtidig holder shoppingportalen begge ben plantet på jorden og forsøger at skabe et solidt fundament på det danske marked.

Oprindeligt hed startuppet Shoplr. Her tilbød man alt fra havetraktorer til tøj og håbede på at generere trafik på den baggrund. Men som tiden gik, stod det klart, at platformens besøgende primært var kvinder, der efterspurgte modetøj og boligartikler. Det valgte holdet bag at tage konsekvensen af, og derfor hedder den Nordjyske shopping portal i dag Siloo.dk.

Siloo.dk bygger stadig på samme forretningsmodel, men designet og brandet er helt nyt. Samtidig har startuppet præciseret sit sortiment for at være tættere på målgruppen.

Navneskiftet var dels resultatet af en re-branding proces, men var samtidig funderet i forståelsen af, at Shoplr aldrig helt fungerede som navn.

”Jeg havde aldrig været helt solgt på Shoplr-navnet. Folk kunne ikke stave til det, og der var generelt nogle problemer med det,” siger Per Allerup, direktør og stifter af Siloo.dk.

Siloo skaber orden i kaosset

Hele grundtanken bag Siloo er baseret på at informere og gøre ting søgbare. I en verden hvor de fleste varer eksisterer i mange design, kvaliteter og priser, kan det være svært for den enkelte at finde det produkt, der passer bedst.

Målet med Siloo er derfor at inspirere og informere om trends og tendenser inden for mode og boligindretning. Desuden er det også Siloos mission at oplyse de besøgende om de mest fordelagtige priser og gøre dem tilgængelige.

”Vi står ikke selv for at sælge eller producere varer. Vi formidler udelukkende leads til vores samarbejdspartnere,” siger Per Allerup.

Holder fødderne plantet på jorden

Man hører til tider at nordjyder er mere beskedne end eksempelvis københavnere. Hos Siloo er beskedenheden noget, der manifesterer sig i måden, der bliver drevet virksomhed på. Her har man fødderne solidt plantet på jorden.

”Vi forsøger at holde tingene nede på jorden. Personligt vil jeg gerne have et solidt funderet startup, der ikke bare går ud ved første lejlighed og søger funding til skalering og det helt store. Vi stiller os ikke bare op og forsøger at gøre det hele på en gang. På det punkt er vi måske en anelse mere beskedne,” siger Per Allerup.

I en verden hvor de fleste sigter mod skyerne, kan det at sikre sig et solidt fundament være opskriften på succes. Derfor har Siloo heller ikke modtaget ekstern kapital, men har fra første færd været selvforsynende. Hvor startuppet det første år blot var en sidebeskæftigelse, aflønner virksomheden i dag fem medarbejdere.

Satellitkontor skaber øget fleksibilitet

Da Siloo i sommer skulle ansætte nye folk, var udbuddet i Frederikshavn, som er startuppets hjemby, ikke tilstrækkeligt. Derfor valgte virksomheden at oprette et satellitkontor på Rocketlabs i Aalborg.

”Da vi slog jobopslaget op i Frederikshavn, fik vi seks ansøgninger. Da vi så slog samme job op i Aalborg fik vi 140 ansøgere,” siger Per Allerup.

I stedet for en strategi hvor medarbejdere skal komme til Siloo, valgte Siloo at komme til medarbejderne. På den måde fik startuppet adgang til et meget større marked og fandt den ønskede kvalitet.

“Jeg ser heller ikke noget problem i at oprette et satellitkontor i København, hvis den næste rigtige medarbejder skulle vise sig at være der. Jeg kan godt lide den fleksible tilgang,” siger Per Allerup.

Kvalitet er bedre end kvantitet

Hvad angår Siloos fremtid, lægges der ikke skjul på, at ekspansion selvfølgelig er et emne. Men først og fremmest gælder det om at finde et solidt fodfæste på det danske marked.

”Det næste års tid vil vi fortsat kun forsøge at etablere os på det danske marked. Jeg havde i Shoplr en kort overgang en føler ude i andre lande, men det fik jeg hurtigt trukket tilbage, da det var simpelthen en for stor mundfuld,” siger Per Allerup.

Det har hele tiden været hensigten på et tidspunkt at nå til udlandet. Men erfaring har lært Siloo at kvalitet er bedre end kvantitet. Derfor vælger startuppet at tage en ting ad gangen og gøre det ordentligt.

Skriv et svar