Arkiver

E-handelNyheder

Startup satser på de ældre online

ÆLdre

Branchen for hjælpemidler til ældre vokser i takt med at der kommer flere personer i segmentet og at disse bliver mere velhavende. Det har et ungt startup satset på – 100 procent online.

Det var da et ældre familiemedlem enten måtte på venteliste eller gennem en lang sagsbehandling for at få et hjælpemiddel til hverdagen gennem kommunen. Da tænkte Jeppe Vestergaard, at der da måtte være et alternativ, som ikke tog flere måneder og som var let tilgængeligt.

Han satte sig foran Google, og fandt en gammeldags hjemmeside, der solgte hjælpemidler – badehåndtag, rollatorer, kørestole, stokke og den slags. Der var nogle få private butikker, men ét sted så han et hul i markedet. En 100 procent online butik med hjælpemidler til ældre og handicappede.

Derfor stiftede han LivetsomSenior.dk.

”Jeg regnede faktisk med, at de ældre ville få familiemedlemmer til at bestille for sig. Men det er ofte dem selv, der logger på og handler. De har jo tiden til det, og det er nemmere end at skulle ud, især hvis man er dårligt gående, ikke har bil længere eller er nervøs for sneglatte fortove,” fortæller Jeppe Vestergaard.

Et marked i stigning

Efter finanskrisen steg markedet for hjælpemidler til ældre faktisk, fremgik det af flere officielle rapporter om den såkaldte rehab-branche. Men ifølge Erhvervsstyrelsens rapport ”Portræt af den danske hjælpemiddelbranche” fra 2009 udgjorde det offentlige 70 procent af markedet, mens privatmarkedet kun stod for 20 procent.

Men i rapporten spåedes det også, at privatmarkedet ville stige, da der kommer flere og mere velhavende ældre, som får større forventninger til fx design og leveringstid, hvilket kan betyde, at flere private vil handle direkte med private forhandlere af hjælpemidler.

Og en af de private forhandlere er LivetsomSenior. Virksomheden adskiller sig fra andre tilbud ved at være en 100 procent online, fuldtidsdrevet webshop.

”Alle sælger økologisk børnetøj i tiden, men jeg er gået helt i den modsatte grøft af flere grunde. Det er sjovt at gøre det modsatte af, hvad alle andre gør, og så er det en voksende målgruppe, som er overset inden for e-handel, selvom de faktisk er et segment, der bruger mange penge på nettet,” fortæller Jeppe Vestergaard.

Kommunerne er begyndt at stramme reglerne for bevillinger

Han har nu kørt virksomheden i 18 måneder og har konstant i den tid oplevet vækst både i omsætningen og i antal månedlige salg. Især helt basale produkter oplever han en stor efterspørgsel på; støttegreb, badestole, toiletforhøjere til badeværelser, rollatorer og stokke.

”Allerede inden for en nær fremtid vil det formentligt bliver betragtet som helt naturligt, at du skal skal købe de fleste af dine hjælpemidler selv. Det offentlige bliver mere presset med det stigende antal ældre, og de bliver bedre til nethandel,” fortæller Jeppe Vestergaard og tilføjer:

“I takt med at der kommer flere og flere ældre, er kommunerne begyndt at stramme op for reglerne for, hvornår man kan få bevilling på et hjælpemiddel, da de simpelthen ikke har de økonomiske ressourcer til at løfte opgaven. Det kan derfor ofte være en yderst besværlig proces at sikre sig retten til et hjælpemiddel, og det får mange til selv at købe det produkt, de har brug for, siger Jeppe Vestergaard.

1 kommentar

Skriv et svar