Arkiver

IværksætterlivNyhederSponsoreret indholdSustainable Tech

Climate-KIC-virksomhed: Paris-aftalen er meget vigtig for os

paris-aftalen

Som konsekvens af Paris-aftalen skal omkring 200 lande blandt andet reducere deres CO2-udslip. Og det er godt for startuppet Salcape, der har udviklet en proces, som effektiviserer CO2-rensning.

“Paris-aftalen er særdeles vigtig for os. For at begrænse CO2-udslip er man helt afhængig af internationalt samarbejde. For hvis alle kun tænker på sig selv, så sker der ikke noget,” siger Henrik Lid Scharff, der er daglig leder i norske Salcape.

I december sidste år nåede næsten 200 lande til enighed om en global klimaaftale på COP21 i Paris. Salcape blev stiftet den samme dag, som Paris-aftalen blev indgået. De mener nemlig, at de har den løsning, som mange virksomheder skal investere i for at leve op til nye klimakrav.

“Vi har en løsning, der fjerner CO2 fra industrielle udslip på en meget effektiv måde,” siger Henrik Lid Scharff.

Teknologien i Salcape kalder de CCMS. Det står for Carbon Capture in Molten Salts, og er en proces, som effektiviserer CO2-rensning ved både at være en billigere, mere effektiv og mindre vedligeholdelseskrævende proces. Desuden er der intet affald ved processen, og der skal ikke tilføjes kemikalier til den.

Salcape satser på politisk indflydelse med Climate-KIC

Paris-aftalen er netop blevet godkendt, og Salcape håber, at det kommer til at betyde fremskridt for dem. Men for den lille virksomhed med de store ambitioner, ligger der en opgave i at gøre opmærksom på sig selv gennem politisk indflydelse.

“Industrien kommer ikke på eget initiativ til at købe vores løsning. Det skal de presses til. Fordi skal der være et politisk system, der kræver ved lov, at man ikke må lave CO2-udslip,” mener Henrik Lid Scharff.

Fra 1. oktober er Salcape derfor  blevet en del af Climate-KIC’s accelerator program. Gennem Climate-KIC’s netværk håber de nemlig at kunne få indflydelse på de politiske systemer i verdens lande.

“Udover coaching og finansiering, håber vi på at kunne få politisk indflydelse gennem det netværk, vi får som en del af acceleratorprogrammet. Climate-KIC er desuden det vigtigste forum inden for miljøteknologi i Europa og har god gennemslagskraft. Blandt andet fordi de er forankret i EU,” siger Henrik Lid Scharff.

De bedste markeder skal nu findes

Salcapes produkt vil ofte kræve, at politikerne i de enkelte lande laver en lovændring eller initiativer, som betyder, at virksomhederne får brug for en effektiv CO2-rensning. Derfor skal Salcape nu til at undersøge de forskellige markeder, for at finde ud af, hvor det er bedst at starte.

I Norge er det vedtaget, at der skal bygges tre store CO2-nedsættende projekter. Så her starter vi. Storbritannien, Holland, Tyskland er nu også nået langt, og de er dermed specielt interessante,” siger Henrik Lid Scharff, der peger på USA og Kina som to steder, hvor der sker meget globalt set.

Han mener, at klimatilpasningen i de forskellige lande skal ske med pisk og gulerod. Guleroden er i form af eksempelvis CO2-nedsættende projekter. Pisken kommer i form af de regler, landene skal lave for at begrænse udslip. Her kommer særligt Salcape på banen, da de tilbyder deres effektive CO2-rensning til virksomhederne.

Skriv et svar