EventsIværksætterlivNyheder

Dansk co-working space blandt vinderne af Global Startup Awards

Global Startup Awards, Rainmaking LOft

Alle de regionale vindere dystede fredag i Kuala Lumpur i Global Startup Awards finale. Vinderen af årets co-working space gik til Danmark, hvorimod værtslandet tog prisen som Startup of the year. 

Global Startup Awards startede i 2012 i Norden under navnet Nordic Startup Awards. Nu fire år senere har eventet vokset sig stort, og fredag den 9. december afholdte Global Startup Awards for første gang deres Grand Finale Event under et tag – og her var to danske repræsentanter med.

Finalen blev afholdt i Kuala Lumpur Convention Centre i Malaysia, hvor danske Realm og Rainmaking Loft dystede med østrigske Runtastic og malaysiske Grab om ‘Startup of the year’, og mod ungarske L’office og thailandske Hubba om ‘Co-working space of the year.’

Danskere fik global pris med hjem

Malaysia tog prisen for ‘Startup of the year’, men årets co-working space gik til danske Rainmaking Loft.

“For mig at se, vinder Rainmaking Loft prisen for årets ‘best co-working space’, da de har formået at etablere et stærkt brand på meget kort tid. Dette skyldes de utroligt dygtige team, som står bag, de lækre omgivelser og indretning, alt kombineret med en masse spændende aktiviteter på selve stedet,” siger Kim Balle, founding partner og CEO i Global Startup Awards, i en pressemeddelelse og fortsætter:

“Derudover så giver den tætte forbindesle til netværket omkring Rainmaking Innovation, som også sidder i samme hus, en rigtig god synergi til de startup-virksomheder, der residerer hos Rainmaking Loft.”

“Rainmaking Loft er unikt”

Rainmaking Loft støtter tech-virksomheder  og har både kontorer i København, Berlin og London. Jurymedlem Marie Wall, som er startup-director ved Swedish Ministry of Enterprise and Innovation, lagde i sin vurdering vægt på den store diversitet, man finder i kontorfællesskabet.

“Det gør Rainmaking unikt, at så mange fantastiske selskaber – store som små – har valgt dette co-working space som deres faste base. Også den skandinaviske sans for detaljer og kvalitet, kombineret med et omfattende udvalg af relevante workshops og netværksaktiviteter, resulterer i gode rammer og værdifuld støtte for virksomhederne,” siger hun i pressemeddelelsen.

Vindere af Global Startup Awards Grand Finale 2016

– Startup of the year: GRAB, Malaysia

– Founder of the year: Are Traasdahl, Norge

– Investor of the year: Speedinvest, Østrig

– Co-working space of the year: Rainmaking Loft, Danmark

– Best social enterprise: Mira Rehab, Rumænien

Processen med at finde vinderne i de fem kategorier kan deles op i fem trin. På det nationale niveau starter det hele med en åben nominering. Et team af nationale ambassadører udvælger ud fra en række kriterier finalisterne, og de nationale vindere kåres af offentligheden og jurymedlemmerne.

Vinderne går videre til den regionale konkurrence, hvor en jury med medlemmer fra hele Norden samt regionerne under GSAwards sammen med offentligheden vælger de regionale vindere, som går videre til den globale konkurrence.

Video fra den regionale finale i Island