Arkiver

IværksætterlivNyhederSocial MediaSponsoreret indhold

Selvstændig: “Det var med hjertet oppe i halsen, at jeg afleverede min opsigelse”

selvstændig

Anders Witzel havde egentlig et godt job med gode kollegaer. Alligevel valgte han at sige op for at blive selvstændig. “Mit liv hænger faktisk bedre sammen nu end med fuldtidsarbejde,” fortæller han.

Det var en regnkold novemberdag sidste år, husker Anders Witzel.

“Min lejlighed var lige blevet solgt, og jeg sad og lavede regnskab over, hvor mange penge jeg ville have til rådighed, efter jeg flyttede ind i mit nye hus,” fortæller Anders Witzel.

Det endte med en helt god sum, han kunne sætte til side. Og pludselig forvandlede den betongrå hverdag sig til et nyt kapitel i Anders Witzels karriere.

“Det økonomiske overskud betød, at jeg turde tage springet, sige mit job op og blive selvstændig,” siger han.

Med hjertet oppe i halsen

“Det var med hjertet oppe i halsen, at jeg afleverede min opsigelse. For det var et rigtig godt job med god løn, ferie og kollegaer,” siger Anders Witzel, der sagde op efter fem et halvt år i fagforeningen Kommunikation og Sprog.

Men noget andet trak. Anders Witzels enmandsvirksomhed somea havde efterhånden levet en del år, da han sagde op, og der var efterhånden mange opgaver at lave ved siden af fuldtidsjobbet. 

“Folk var begyndt at trække i mig. Og lysten til at gå selvstændig havde været der længe, men jeg er i virkeligheden lidt af en tryghedsnarkoman, for jeg ville ikke gå selvstændig, før halvtreds procent af omsætningen var sikker,” siger Anders Witzel.

Det viste sig, at han ikke havde noget at bekymre sig om, og overskuddet fra salget af lejligheden er endnu ikke blevet taget i brug. Faktisk har det været mere at lave end forventet.

“De første tre-fire måneder, tænkte jeg, ‘det går meget godt lige nu, men hvad med om et år, hvad så?’ Der er dog kun kommet mere og mere arbejde,” siger han.

Sociale medier er nøglen til netværk

I somea tilbyder Anders Witzel at hjælpe virksomheder med at få flere kunder, holde på de gamle – og i det hele taget hjælper han med at få gang i forretningen via sociale medier, hjemmesidetekster, konverteringsoptimering og e-mail marketing.

“Jeg har samtidig altid været glad for at bruge sociale medier som privatperson. De har betydet, at jeg har kunnet udvide mit netværk og holde det i live. Netværket har jeg særligt kunne bruge, da jeg gik selvstændig og skulle til at have flere opgaver,” siger Anders Witzel.

Det var også særligt de sociale medier Anders Witzel arbejdede med hos Kommunikation og Sprog.

“Jeg har været med helt fra starten, hvor sociale medier begyndte at spille en vigtig rolle for virksomheder. Og min opgave hos Kommunikation og Sprog var at vende frafaldet af medlemmer til en stigning, og her arbejdede vi blandt andet med de sociale medier,” siger han.

Det lykkedes efter fire år at vende kursen i Kommunikation og Sporg, og iværksætteren inde i Anders Witzels mave begyndte at råbe på nye udfordringer.

Livsnyder og iværksætter

Men iværksætteren inde i maven råbte ikke på mere arbejde. For Anders Witzel er livsnyder, og målet er ikke at skabe en kæmpe virksomhed med flere ansatte. Det er derimod at lave en god forretning, der betyder, at han kan have tid til sin datter, holde fri og nyde livet.

“Mit liv hænger faktisk bedre sammen nu end med fuldtidsarbejde. Før brugte jeg alle mine ferier og ferie-fridage på somea, nu er det lykkedes mig kun at arbejde to søndage i år. Ellers holder jeg fri i weekenderne, holder ferie og går tidligt hjem,” fortæller han.

En livsnyder ved også, hvad tryghed betyder for, at man kan slappe af. Og at være selvstændig er en helt særligt situation, også når det gælder a-kasse. Derfor har Anders Witzel valgt at være medlem af a-kassen DANA, der er den eneste a-kasse udelukkende for selvstændige.

“Ved at være medlem af DANA har jeg fået et forum, hvor jeg kan få kompetent rådgivning og samtidig også få en masse spændende foredrag, som kan hjælpe mig til at holde mig fagligt skarp,” siger Anders Witzel.

Skriv et svar