Arkiver

E-handelNyhederUdlandUngt Tech

Shoppingens svar på Snapchat vil redefinere shopping for generation Z

Yeay, shopping, app, generation z

Flere rykker væk fra internettet og over på mobiltelefonen, når der skal shoppes. Ny app appellerer til Snapchat-generationen og dem efter.

Appen YEAY vil ændre måden hvorpå den næste generation af shoppere shopper. Nogle beskriver appen som hvis Snapchat og Ebay fik en baby, og det er da også den yngre målgruppe, YEAY går efter.

Med den netop lancerede beta-version forsøger YEAY at indfange generation Z, der shopper 200 procent mere på mobilen end den tidligere generation Y, skriver Forbes.com. Appen vil gøre det ved at bruge video som fokus for salg.

YEAY er stiftet af tyske Melanie Mohr, der er ude på en mission om at tage shopping med på næste bølge fremad. Til forskel fra traditionel e-handel anslås m-commerce (mobile commerce red.) at have en størrelse på 600 milliarder dollars i 2019, svarende til en mervækst på 200 procent sammenlignet med e-handel

En speciel shoppingoplevelse

YEAY udnytter, at videoer skabt af brugerne, føles på samme måde, som en anbefaling gør; sjov, kreativ og ærlig. Brugerne kan bruge alt fra normale stillbilleder og tekst til emojis og video i bestræbelsen på at sælge. Samtidig er YEAY både en low, medium- og high-level markedsplads. Det betyder, at der ikke er nogen grænser for, hvad du kan sælge. Appen demonstrerer, ifølge Forbes, en forståelse for godt indhold, hvilket er afgørende for målgruppen.

På trods af, at appen stadig er i sin beta-version, viser YEAY imponerende organisk vækst. Samtidig har appen, ifølge Forbes, tiltrukket sig betydelig opmærksomhed fra store virksomheder.

YEAY er ikke afhængig af kommission

YEAY adskiller sig ved at indkapsle tre kerneområder, som er essentielle for en shopping-apps succes; branding, udsendelse og køb. I appen kan brugere enten gå på opdagelse i de mange tilbud eller selv sælge en ting, han eller hun ejer. Men appen tænker ikke kun på almindelige borgere. Derfor er der også en CMS til virksomheder med flere produkter og produktlinjer.

Interessant er også, at YEAY ikke tager nogen betaling for sine private brugere. I stedet pålægges virksomheder et salær på 10-15 procent. Desuden åbner forretningen op for andre potentielle omsætningskilder som sponsoreret indhold og reklamer. Derfor er YEAY heller ikke afhængig af kommissionsindtægter.

Ikke uden udfordringer

Det er dog ikke blot en dans på roser. Foruden en bred vifte af konkurrenter, er der også mange problemer forbundet med at sælge globalt. Skatteregler, transport og kundeservice er udfordringer, som kræver opmærksomhed og investering. Her forventer YEAY at kunne overvinde problemerne i takt med, at virksomheden fortsætter sin vækst. Desuden vil YEAY, ligesom Facebook, bruge sine brugere til at rapportere upassende indhold og holde styr på platformen.

Ifølge Forbes skulle YEAY være godt på vej mod sin målsætning på fem millioner unikke brugere i slutningen af 2017.

Skriv et svar