Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

IværksætterlivNyhederSponsoreret indhold

Selvstændig tekstforfatter: “Mit yndlingsord er frihed”

stjerne

En pludselig ændring i arbejdslivet gjorde, at Lotte Stjerne kunne gå selvstændig. Der var ingen tøven – det skulle prøves. Tre CVR-numre senere har hun nu fundet sin passion: ord.

Yndlingsord: frihed.

“Frihed betyder meget for mig i min hverdag og har stor betydning for den måde, jeg har valgt at opbygge min forretning på. Jeg føler mig meget privilegeret over at kunne arbejde hvorfra jeg vil. Som regel har jeg kun brug for min computer og en internetforbindelse for at være kørende,” fortæller Lotte Stjerne, og tilføjer “og nåh ja, kaffe.”

Hun er selvstændig tekstforfatter med speciale i e-mailmarkedsføring og har virksomheden ‘Sig det med ord. Som navnet tydeligt slår fast, så er Lotte Stjernes styrke ord, og hendes yndlingsord er altså frihed. En frihed hun oplevede, da hun valgte at blive selvstændig. Det skete efter det promotionbureau, som hun arbejde ved, pludselig mistede nogle store kunder, og hun derfor måtte finde et nyt arbejde.

“Fra dag ét vidste jeg, at jeg ville prøve at være selvstændig. Jeg havde en blog i forvejen, og jeg har længe interesseret mig for online markedsføring, så det var oplagt at tage fat i. Og da jeg stod med tre måneders løn og manglede et job, måtte jeg give det en chance og prøve at gå selvstændig,” fortæller Lotte Stjerne.

Hadeord: coach

Siden hun gik selvstændig har hun lavet forskellige ting og er lige nu på sit tredje CVR-nummer. Det tog nemlig lidt tid at finde ind til kernen af det, hun gerne ville beskæftige sig med.

“Jeg startede med at lave lidt forskelligt, og i begyndelsen handlede det mest om sociale medier. Nu har jeg valgt at fokusere på e-mail nyhedsbreve, for her kan jeg lege med sproget og være mere personlig,” siger Lotte Stjerne.

Hun fortæller, at vejen til hendes nuværende virksomhed ‘Sig det med ord’ gik forbi en coach. Her fandt hun ud af, at det netop var ord, der er hendes passion. Men faktisk blev hun så inspireret af coachingen, at hun for nylig selv har uddannet sig som coach. Hun indrømmer derfor, at det er ret paradoksalt, at det lige præcis er dét ord, der er hendes hadeord.

“Jeg synes dog, at ordet er blevet ret udvandet, fordi der efterhånden findes utallige kurser, som, i mine øjne, har et fagligt niveau, der er for lavt. Jeg har selv gjort meget ud af at vælge den rigtige uddannelse med et højt fagligt niveau og fokus på praktisk træning, “ siger Lotte Stjerne.

Ord jeg bruger meget for tiden: tak

Lotte Stjernes kunder i ‘Sig det med ord’ spænder vidt over forskellige brancher – lige fra forskellige bureauer til en fysioterapeut, en café og et firma, som er ved at udvikle en omfattende app. Det vigtigste for hende er blot, at kunderne brænder for det, de laver, for det gør det nemmere for hende at lave et godt produkt.

En af de kunder, hun gennem tiden har haft, er a-kassen DANA, der er den eneste a-kasse udelukkende for selvstændige. Dem har hun netop takket ja til at lave nogle tekster for igen. Og tak er i det hele taget et ord, som Lotte Stjerne bruger rigtig meget, fortæller hun:

“Der er sket rigtig mange positive ting for mig i løbet af det seneste halve år. Jeg har truffet vigtige beslutninger, der er opstået interessante muligheder, og jeg har tiltrukket nogle nye, spændende kunder til min virksomhed. Det er altsammen noget, jeg er meget taknemmelig for,” siger Lotte Stjerne.

Skriv et svar