Arkiver

IoTNyhederPlatform

OBi Plus: Fra idé til fuldtid på ét år

OBi Plus

Startuppet OBi Plus er på ét år gået fra idé til fuldtidsbeskæftigelse for virksomhedens stiftere. OBi Plus vandt for nylig Venture Cup Booster Program og modtog en investering fra innovationsfonden.

Det udsprang af interesse, men har siden udviklet sig til en seriøs startup-virksomhed. Mario Filchev havde stor interesse for IoT og Big data og overvejede at starte noget op inden for området. Efter at have købt en spritny bil irriterede det ham, at bilen ikke var koblet til internettet. Det blev starten på OBi Plus.

”Vi startede med at undersøge hvordan vi kunne koble bilen til internettet. Efter at have arbejdet på forskellige prototyper tog vi til Startup Weekend i Aalborg og vandt. Derefter tog vi hjem og tænkte, ”Der er måske virkelig potentiale her. Og sådan startede det,” siger Mario Filchev, medstifter af OBi Plus.

En integreret løsning i din bil

OBi Plus består af en digital platform, som kan installeres i alle biler produceret efter 2001. Derved har bilen direkte internetadgang, så smartphones og lignende kan kobles på. På den måde bliver det muligt at holde bilen opdateret med de seneste trends inden for GPS, musik-services med mere.

”Problemet er ikke nyt. Men der er så mange forskellige løsninger, der ikke kan integreres. Det er det, vi forsøger at løse. Vi udvikler en infrastruktur, som er åben for forskellige services og produkter, så alt kan samles,” siger Mario Filchev.

Efterfølgende gik holdet bag i gang med at undersøge markedet. Her fandt startuppet frem til sit product-market-fit i en platform målrettet forretninger med bilparker. Desuden kontaktede OBi Plus forskellige aktører inden for biludlejning, salg og leasning for at få valideret produktet og indlede mulige co-creation workshops. Det førte i sidste ende til en klar specifikation af OBi Plus’ første service OBi+Fleet, som bygger oven på virksomhedens platform.

“Det her er den første service, som bygger oven på vores platform-infrastruktur. Det er vores strategi at fortsætte med at tilbyde services, men samtidig gøre OBi Plus tilgængelig som en infrastruktur for online-tilsluttede køretøjer til forskellige partnere i bilindustrien,” siger Mario Filchev.

Vandt en tur til Silicon Valley

Foruden den indledende succes, har OBi Plus over året haft succes med sin deltagelse i forskellige startup-programmer og -konkurrencer. Senest deltog og vandt virksomheden Venture Cup Booster Program og deri en tur til Sillicon Valley.

Selve forløbet har ifølge Mario Filchev været særdeles givtigt. Her har OBi Plus blandt andet nydt godt af sparring med andre kompetente deltagere og udbygning af netværk.

”Det, at vi vandt konkurrencen, har boostet vores tro på produktet endnu mere. Samtidig er vi jo primært ingeniører, så vi har fået en masse hjælp til det forretningsmæssige. På den måde er vores idé blevet mere fokuseret. Alt i alt har det været en utrolig lærerig proces,” siger Mario Filchev.

Funding fra Innovationsfonden

Med i sejren ved Venture Cup Booster Program fulgte en tur til Silicon Valley. Desuden modtog OBi Plus for nylig funding fra Innovationsfonden. Og med de ekstra ressourcer i hånden har det ambitiøse startup revideret sin målsætning for turen til Silicon Valley. Den ekstra kapital har nemlig givet holdet bag mulighed for at fokusere 100 procent på OBi Plus.

”I begyndelsen ville vi blot opleve den unikke startupkultur i Silicon Valley og netværke aktivt. Men efter investeringen fra Innovationsfonden er vores mål nu at være klar til at pitche over for mulige investorer,” siger Mario Filchev.

OBi Plus håber derfor på, at turen til Silicon Valley vil føre til seriøse forhandlinger med potentielle investorer.

1 kommentar

Skriv et svar