Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

IværksætterlivNyheder

Stifter: Skal du skabe vækst, skal du fokusere på én ting

Michael Pluszek, Fokusér

Stifteren af PlusRen har ét råd til andre iværksættere. Fokusér på én ting. Men det råd har han ikke altid selv fulgt.

Michael Pluszek har været leder hele sit liv. Han startede i McDonalds, blev headhuntet til at åbne kaffekæden Baresso, hvor han nåede at være i 12 år, inden han tog springet og startede egen virksomhed. Eller skal vi sige egne. Michael Pluszek er nemlig både stifter af rengøringsfirmaet PlusRen, coachingfirmaet som lyder samme navn som stifteren og en masse løbende projekter på siden.

Og selvom PlusRen på tre år er vokset fra en enmandsvirksomhed til at ramme 60 ansatte ved årets udgang, kunne udviklingen have gået en del hurtigere, hvis Michael Pluszek havde fulgt sit eget råd; fokusér på én ting ad gangen.

Læs også portrættet af Michael Pluszek: “I kærlighed og forretning kan man ikke tænke sig til alt”

Michael Pluszek startede nemlig PlusRen op, lige da han var trådt ud af Baresso. På siden faldt han pladask for coaching efter et inspirerende oplæg i London, der greb fat i hver en nerveende af iværksætterens krop. Samtidig kæmpede han også med en skilsmisse og udfordringer med at være der nok for sin lille datter.

”Når jeg ser tilbage, vil jeg ikke anbefale andre at følge den opskrift. Hvis man vil skabe vækst, skal man fokusere på én ting. Jo flere bolde, der er i luften, jo mere vanskeligt bliver det at få tiden til at gå op,” fortæller Michael Pluszek.

Har indrettet virksomhederne efter sine værdier

Han tog ret hurtigt beslutningen om at være far først. Datteren er vigtigere end virksomheden, og for at kunne få tid til hende, kan han ikke arbejde 80 timer om ugen i en virksomhed. Derfor har han indrettet sine forretninger sådan, at han ikke behøver være der fysisk 24 timer i døgnet.

”Havde jeg ikke valgt sådan, havde forretningen nok fyldt mere og måske vokset mere. Men det har krævet, at jeg har måtte finde klarhed omkring værdierne i mit liv,” fortæller han.

Og det er vigtigt for alle virksomhedsejere. Om man har børn eller ej. For hvis man ikke finder ud af, hvor ens energi skal ligge, kan man ende med at arbejde mange timer om ugen med ting, der egentlig bare gør en stresset.

”80 timers arbejdsuger behøver ikke være stressende, hvis man ved, man gør det rigtige. Men laver man ikke det, man brænder for og mister overblikket, så kommer man ikke nogle vegne, og måske bliver man endda sygemeldt,” fortæller Michael Pluszek.

Hvordan hører coaching og rengøring sammen?

Her han har benyttet sig meget af coaching. Han har en coach til sin rengøringsvirksomhed, en til sit coaching og en til fitness. For det er som iværksætter vigtigt at passe på sig selv, pointerer han. Både indvendigt og udvendigt.

Selvom det kan lyder forvirrende at have en forretning med coaching og en med rengøring, så bruger Michael Pluszek kombinationen til at styrke sine virksomheder. Gennem sit coaching er han nemlig blevet bedre til at sætte det team og kunne give dem den motivation, der er behov for for at kunne styre to virksomheder og samtidig kunne sætte sin familie først.

”Skruet rigtigt sammen, kan det sagtens blive en sund forretning. Men havde jeg ikke min datter og fundet en så omfattende hobby som coaching og kun fokuseret på rengøringsvirksomheden, havde vi nok været 120 nu i stedet for tæt på 60. Men jeg besluttede mig for noget andet,” siger Michael Pluszek og råder:

”Tag noget år, hvor du bare drøner igennem fokuseret. Find det rigtige team, og så kan du trække dig lidt tilbage og lave mere af det, du også har lyst til. Ellers skal du være okay med, at det tager længere tid. Det er en god idé at investere nogle timer i det.”

Skriv et svar