Arkiver

EventsHardwareNyhederRobot

Kubo Robot skal dyste i Las Vegas

Kubo, CES, Las Vegas, Last Gadget Standing

Den fynske robotsucces Kubo Robot er blandt de 10 finalister ved Last Gadget Standing, som skal dyste ved verdens største elektronikmesse i Las Vegas. 

De lå længe nummer to blandt de mange ansøgere, der i første runde kæmpede om at blive udvalgt af folket til verdens største elektronikmesse i ørkenens mirakel, det glitrende, lysende, levende Las Vegas. Byen, der er noget så langt væk fra dér, hvor den lille lærings-robot, Kubo Robot, blev opfundet. Odense.

Men den fynske robot blev vejet af dommerpanelet og sendt lige lukt i finalen i Last Gadget Standing ved CES, Consumer Electronics Show, i januar, som bare én af ti finalister. Det var lidt af en julegave at få efter et 2016, der også har budt på flere milepæle for startuppet.

“Det er jo en stor anerkendelse af vores produkt. Det er en blåstempling, som vi kan bruge i vores PR og kommende crowdfunding-kampagne,” fortæller medstifter og CEO Tommy Otzen og løfter dermed sløret for én af de ting, der skal ske i Kubo Robot i det nye år.

Oppe mod cykelhjelme, hjemmelavet cider og smartwatches

CES er en messe for forbrugerelektronik og gadgets, som har eksisteret siden 1967. Her vil over 3.800 virksomheder udstille deres produkter for de mere end 165.000 besøgende fra 150 lande. Blandt finalisterne i Last Gadget Standing skal Kubo blandt andet op mod et smartwatch, en wifi-router, en smart cykelhjelm og en maskine, der kan brygge cider på dit køkkenbord.

“Vi skiller os ud her, fordi mange af vores konkurrenter er luksus-produkter. Vores vinkel er læring. Vi laver noget, som vi synes, er vigtigt, og som ikke bare er ren underholdning,” fortæller Tommy Otzen.

Kubo Robot er en lille robot, der kan lære børn at programmere gennem leg med interaktive fysiske brikker, Tagtiles. Det er det fysiske element, der for alvor skiller Kubo ud fra konkurrenterne, da mange programmeringsrobotter er skærmfokuserede. Med interesse og viden om kognetiv læring og didaktik er Kubo Robot rettet mod indskolingen.

“Dybest set er det jo puslespilsbrikker. Så kan børnene samle dem, kan de begynde at udforske Kubo,” siger Tommy Otzen.

https://www.youtube.com/watch?v=WhJoY_u7W3M

Du kan stemme på Kubo Robot via dette link.

To vindere skal findes i Las Vegas

I Las Vegas bliver der udnævnet to vindere gennem en online afstemning og en live præsentation. Online afstemningen afhænger af netværket, og her må medstifteren sande, at de nok har et lidt mindre netværk at aktivere end mange af konkurrenterne. Man kan ikke bare betale sig fra likes og stemmer, det kræver hårdt opsøgende arbejde. Men hårdt arbejde kræver præsentationen også.

Kubo Robot skal på halvandet minut overbevise de 500 publikummer om, at de har den bedste gadget. Det bliver en udfordring, da det jo er Las Vegas. Der forventes et show. Samtidig er det vigtigt for startuppet, at det ikke blive ren underholdning, da det ikke er Kubos kerneværdi. Tommy Otzen fortæller, at de har forberedt en præsentation, hvor en showgirl og værten skal bruge Kubo og lære et ord på dansk.

Store planer for 2017

Startuppet rejser mod Las Vegas allerede den 3. januar, da der dagen før Last Gadget Standing er et stort pressemøde, hvor de skal deltage. Her kan de allerede bruge finalepladsen som god markedsføring, da bare det at være finalist skaber noget opmærksomhed.

“Vi har mange ting i pipelinen i 2017. Der bliver nok at se til, så den her anerkendelse kan vi helt klart bruge i vores markedsføring frem mod vores nye mål,” siger Tommy Otzen.

Læs med mandag, når vi bringer artiklen om Kubo Robots planer for 2017.

Skriv et svar