Mange danskere ser gode muligheder i at starte for sig selv. Men de tør ikke tage chancen. Det viser en ny rapport fra Dansk Erhverv.
Iværksætteri er det nye sort inden for erhvervslivet. Men hvor sort klæder alle, er det ikke alle, der føler sig lige tilpas i iværksætteri. Danskerne er nemlig vilde med iværksættere – så længe de ikke selv skal springe ud i det.
Det viser en ny rapport fra Dansk Erhverv, som har undersøgt iværksætteri i OECDs 35 medlemslande, skriver Berlingske.
Danskerne beundrer risikovilligheden
Danmark scorer højt på troen på iværksættere, de beundres og tales om derude. Men ønsket om selv at blive iværksætter følger ikke trop. Her rammer Danmark en fjerdeplads fra bunden.
Læs også: Massiv fremgang i danske SMVers eksport til USA
Erhvervspolitisk konsulent hos Dansk Erhverv, Sigurd Schou Madsen, peger til Berlingske på flere forklaringer. En af dem er, at der ikke er en særlig stærk iværksætterkultur i Danmark. Vi er stadig en nation af lønmodtagere.
Sikkerhedsnettet mangler
Sigurd Schou bakkes op af erhvervspsykolog Annemarie Østergaard fra Institut for Økonomi og Ledelse ved Aalborg Universitet, som forklarer, at det for mange kan føles for usikkert at blive selvstændig. For hvor man som lønmodtager har et godt sikkerhedsnet i Danmark, mangler det under iværksættere, står der i Berlingske.
Læs også: 196 millioner skal skabe et dansk landshold i digitalisering
Det er især økonomisk mange danskere bekymrer sig over iværksætteriet.