Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

IværksætterlivNyhederUdland

Tre danske talenter er med på Forbes’ prestigefyldte liste

Forbes

Danmark kan i år bryste sig af at have tre talenter på den prestigefyldte 30 under 30 Europe List, som erhvervsmagasinet Forbes udgiver.

Danmark kunne denne mandag se sin hovedstad toppe listen over de bedste talentbyer, og i samme ombæring kan vi nu blære os med, at der er tre unge talenter på Forbes’ 30 under 30 Europe List.

Læs også: Ingen by er bedre end København til at skaffe talenter

Blandt de udvalgte 300 unge ledere, iværksættere og meningsdannere findes nemlig de tre danskere Habib Frost, Andreas Hougaard Laustsen og Charlotte Nørlund-Matthiesen, skriver Berlingske.

Livreddende teknologi

Habib Frost vandt sidste år prisen som årets Guldæg. Han er blandt de 30 under 30 inden for kategorien teknologi på Forbes samlede liste.

Læs også: Danmarkshistoriens yngste læge skal redde liv for milliarder

Habib Frost er Danmarkshistoriens yngste uddannede læge og kom i gymnasiet allerede som 14-årig. På kort tid blev Habib Frosts navn lig med hans startup Neurescue, der udvikler et computer-kontrolleret ballonkateter, der kan omlede blodforsyningen til de organer, der har mest brug for det. Med det håber han at kunne redde mange menneskeliv fra hjertestop og ukontrollerbar blødning.

Effektive energiressourcer

Andreas Hougaard Laustsen er blandt de 30 videnskab og sundhedstalenter. Han har medstiftet biotekvirksomheden Biosyntia, som arbejder med syntetisk biologi og metabolisme. Her udvikler en samling studerende fra DTU, Aarhus Universitet og Københavns Universitet biokatalysatorer som skal omdanne biobrændsel til en effektiv energiressource.

Andreas Hougaard Lausten blev desuden kåret til sejeste ingeniør i Danmark af Frida Frost formand for Engineer the Future, en pris som kom med et rejselegat på 25.000 kroner, for hans arbejde med entreprenørskab og forskning.

Politisk tæft

Charlotte Nørlund-Matthiessen er dansk statsborger, men født og opvokset i Bruxelles og meget passende er hun repræsenteret på listen over de 30 unge talenter inden for politik. Hun er medstifter af startuppet Clicnsign, som er en blanding af en underskrifts- og crowdfundingside, som gør det mere gennemsigtigt for borgere i EU at fremsætte et lovforslag. For som borger kræver det nemlig én million underskrifter.

Hun forlod Clicknsign i 2014 og arbejder i dag i Europarlamentet i Bruxelles som politisk rådgiver for Dominique Riquet inden for blandt andet transportpolitik og infrastruktur.

Skriv et svar