Arkiver

De små aktuelleEventsIværksætterlivNyheder

Buchs boot camp er klar igen – men kun for udvalgte iværksættere

boot camp, Jesper Buch

Et par hundrede iværksættere rejser om en lille måned sydpå til Spanien, hvor serieinvestor Jesper Buch holder anden udgave af iværksætter boot campen Seedster. Her kan du møde og netværke med navne som Morten Lund, der ellers sjældent giver foredrag. Hvis du altså må komme med – for deltagerlisten er selekteret.

“Der sker et eller andet, når folk kommer til Syden. Jeg har boet her, og når jeg hiver folk herned, så har jeg oplevet, at solen gør noget godt ved folk. De er mere motiverede og mere fokuserede,” siger Jesper Buch, der står bag anden udgave af iværksætter boot campen Seedster.

Læs også: Jesper Buch inviterer til boot camp i Marbella

Boot campen foregår i Marbella syd for Malaga i Sydspanien, hvor mellem 200-250 deltagere er med på syv dages networking og faglig udvikling med over 25 mentorer. Formålet er at hjælpe danske iværksættere videre med deres forretning.

“Jeg tror på karma. Jeg synes, at når man som jeg har gjort det godt, så har man pligt til at give noget tilbage til det danske iværksætter-økosystem. Det gælder både i form af et event som det her, og at man som business angel skal investere penge tilbage i startupmiljøet,” siger Jesper Buch.

Jesper Buch er tovholder på Seedster 2.0 og hver dag holder han et oplæg, hvor deltagerne må spørge ham ind til alt.
Jesper Buch er tovholder på Seedster 2.0, og hver dag holder han et oplæg, hvor deltagerne må spørge ham om alt.

Toppen af poppen

En af deltagerne er Lisa Bønsdorff Dalsgaard, der er founder af og CEO hos GoodiePack, der laver digitale goodiebags. Lisa ser frem til bootcampen og er særlig begejstret for programmets mentorer og foredragsholdere.

“Det er bare smadder fedt, at det er lykkedes Jesper Buch og holdet at samle toppen af poppen. Det er dé folk, jeg allerhelst vil lære noget af. Flere af dem har skabt digitale succeser. Jeg arbejder på at skabe den næste store digitale succes, derfor vil jeg rigtig gerne trække på deres erfaringer og lære af deres fejl,” siger Lisa Bønsdorff Dalsgaard.

Hun har ligesom de andre deltagere betalt over 10.000 kroner for uges boot camp i Sydspanien. Det er mange penge, men hun mener, at det er pengene værd.

“Det er helt fair, at det koster penge for sådan en uge. Det er skønt, at det ikke er i Danmark, for så tager folk ikke hjem efter det officielle program, og så har alle bedre mulighed for at netværke. Jeg kunne have valgt at bruge tid og penge på en masse små rådgivende arrangementer fordelt på et helt år, men jeg vil langt hellere fordybe mig én intensiv uge hos Seedster og lære af de bedste i Danmark,” siger Lisa Bønsdorff Dalsgaard.

GoodiePack overvejer, om de skal gå til udlandet allerede i år. Lisa Bønsdorff Dalsgaard vil derfor blandt andet gerne trække på de andres erfaringer om go-to markedsstrategier.

Netværk med de store kanoner

Lisa Bønsdorff Dalsgaard kommer blandt andet til at møde manden bag Coolshop.com, Jacob Risgaard, fitness-iværksætteren Gitte Salling og administrerende direktør i Dinero og serieiværksætter Martin Thorborg. Og det er ikke en skrivefejl: Deltagerne rent faktisk regne med at møde foredragsholderne.

“De kommer ikke bare, bruger en time på en scenen og går igen. Gennemsnitligt er en mentor der i fire dage, så folk får mulighed for at sidde og snakke og netværke med dem,” siger Jesper Buch.

seedster_3
På Seedster 2.0 er der både mulighed for at netværke med de cirka 200 deltagere og foredragsholderne.

Særlig stolt er Jesper Buch over netop at have fået Morten Lund med som foredragsholder. Morten Lund er blandt andet kendt for Skype og Bullguard, og Jesper Buch kalder ham for en af “de største internetpionerer i både ind- og udland”.

Du skal have en profil, der passer

Sidste år var der udsolgt efter to dage, og 150 deltagere var med i Malaga. I år forventer de 200-250 deltagere, men der er endnu ikke udsolgt til boot campen, der starter den 26. februar. Men selvom der endnu ikke er udsolgt, er det ikke sikker, at du kommer med, hvis du bestiller nu. Det handler nemlig ikke om at komme først, men om at have en profil, der passer.

“Der er 200 deltagere nu, vi kan være 250, men det er ikke så vigtigt for os, at der kommer 250 deltagere. Det er vigtigere, at det er de rette, der kommer. Derfor kan man godt blive afvist. Hvis man eksempelvis endnu ikke er gået igang med sin idé, så er det måske for tidligt at deltage, og så bliver man afvist,” siger Jesper Buch.

Desuden vil Seedster gerne have diversitet i industri, køn og alder. De er derfor glade for, at der er omkring 20 procent flere kvinder i år, og at gennemsnitsalderen er lidt højere end de 30 år sidste år.

Skriv et svar