Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

GuideIværksætterlivUdland

Frankrig laver specielt visum til tech-talenter, stiftere og investorer

Fransk visa, visum, rekruttering, French Tech Visa, French Tech Ticket

Snart vil tech-talenter, startup-stiftere og tech-investorer kunne ansøge om et specielt visa til Frankrig. Visummet skal styrke den franske entreprenørscene.

I 2015 lancerede Frankrig “French Tech Ticket“. Det var en slags samlet pakke, hvor udenlandske iværksættere fik et arbejdsvisum, et legat på mellem 12.500 og 25.000 euro for hvert teammedlem samt et gratis kontor i en inkubator i Paris med engelsktalende administrative medarbejdere. Nu udvider Frankrig den mulighed med “French Tech Visa“, skriver TechCrunch.

Med det fransk tech-visum får også ingeniører, designere, venture kapitalister, investorer og etablerede stiftere mulighed for at opholde sig fire år i landet som tech-talent.

Skal tiltrække udenlandske talenter

Det franske visum er en del af Passeport Talent, som blev lanceret sidste år. Visummet skal tiltrække udenlandske talenter inden for startups og scaleups, investorer, business angels og andre udenlandske talenter, som rejser mod Frankrig for at blive en del af et fransk startup eller scaleup.

Er man allerede EU-borger behøver man dog ikke sådan et visum. For andre vil det gælde at visummet giver mulighed for at opholde sig i fire år med mulighed for fornyelse, for at få sin familie med og for fast-track behandling. Alt efter om man er stifter og vil starte virksomhed i Frankrig, om man ønsker at blive ansat i en fransk startup, eller om man er investor og vil være del af det franske økosystem, er der forskellige muligheder for at ansøge og opnå visummet.

Indføres lige inden det franske valg

Franske startups er begyndt at få mere gennemslagskraft, men det er blevet sværere at hyre talentfulde medarbejdere. Nu får franske små og mellemstore virksomheder bedre mulighed for at tiltrække sig talenter uden for grænserne, og talenter får lettere ved at tage chancen og rykke rødderne op.

Visummet bliver indført lige før det franske valg, da risikoen er der for, at den næste regering vil blive mere mistroisk over for udenlandsk arbejdskraft og immigration, skriver TechCrunch.


Hør Axelle Lemaire, Frankrigs minister for digitale anliggender og innovation, fortælle lidt om programmet ved dette års CES i Las Vegas på TechCrunch-scenen. 

Skriv et svar