Arkiver

BusinessNyhederSocial Media

Klar til første spadestik: Facebook bekræfter datacenter i Odense

Tietgenbyen, Facebook

Ved et pressemøde torsdag formiddag bekræftede Facebook, at de vil bygge det store datacenter, som der har været rygtet i Odense.

Torsdag blev det officielt; Facebook vil bygge et gigantisk datacenter i Tietgenbyen i Odense. Det skriver flere medier, efter Facebook torsdag formiddag holdt pressemøde på Odense Rådhus.

Læs også: Facebook investerer milliarder i nyt datacenter på Fyn

Rygterne om datacenteret kom allerede frem i oktober sidste år, hvor Fyens Stiftstidende fik nys om planerne om at investere milliarder i et 184.000 kvm stort datacenter.

Otte fodboldbaner stort center

Det blev på pressemødet konkretiseret, at datacenteret bliver 56.500 kvadratmeter, men selve grunden er 508.000 kvm, så der er plads til udvidelser, skriver Finans.

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), kaldte det en stor dag for Odense og Fyn, for hele Danmark.

Køligt klima og god infrastruktur

En af fordelene ved at lægge et datacenter i Danmark er blandt andet det kølige klima, fremhævede Niall McEntegart, Facebooks datacenterchef. Og datacenteret skal da også være et af de mest avancerede og klimavenlige i hele verden, skriver Berlingske.

Derudover fremhæves Danmarks infrastruktur, lave risiko for naturkatastrofer og gode fibernets-infrastruktur som vigtige kvaliteter for Facebook.

Facebook har i dag datacentre i byerne Prineville, Forest City, Altoona, Fort Worth og Los Lunas i USA, mens de to udenlandske datacentre ligger i i Luleå i Sverige og i Clonee i Irland.

Jobskabelse

Datacenteret bliver kun det tredje bygget uden for USA, og efter planerne skal det sættes i drift fra 2020. Selve byggeperioden ventes at skabe 1200 jobs til området. Ifølge Peter Rahbæk Juel får Odense dog svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Niall McEntegart fortalte på pressemødet, at byggeriet vil resulteret i 150 faste job i selve datacenteret, skriver Fyens. Og her bliver der både brug for maskiningeniører, logistikekperter, netværksingeniører, vagter og sikkerhedsansvarlige, controllere og logistikansvarlige, siger Niall McEntegart til Fyens.

Ved udgangen af 2016 havde Facebook mere end 1,1 milliarder daglige brugere.

Skriv et svar