Arkiver

BusinessNyhederPlatform

Norske Meltwater sikrer sig tocifret millioninvestering

Meltwater, Norge, Media Intelligence, investering

Media intelligence-virksomheden Meltwater har sikret sig 60 millioner dollars i finansiering fra Silicon Valley Bank og Vector Capital.

Der skal laves flere strategiske opkøb hos virksomheden Meltwater. Og en del af de opkøb skal ske med den spritnye kapital, som den norske media intelligence-virksomhed netop har fået tilført.

60 millioner dollars, eller cirka 418 millioner kroner, har Meltwater fået i investering fra Silicon Valley Bank og Vector Capital, skriver Meltwater onsdag i en pressemeddelelse.

Meltwater vil spille en aktiv rolle i strategiske opkøb

Stifter og CEO, Jorn Lyseggen fortæller, at virksomheden oplever en signifikant, organisk vækst, som nu skal boostes.

Vi ser strategiske opkøb som en integreret del af vores vækststrategi,” siger Lyseggen. ”Vi tror på, at vi i de næste 24 måneder vil se en del fusioner og opkøb inden for vores område, og vi har rejst denne kapital for at give os slagkraften til at spille en aktiv rolle i disse processer,” siger han i pressemeddelelsen.

Læs også: Ny service skaber overblik over informationsstrømmen fra EU

Meltwater har siden 2009 opkøbt ni virksomheder. Nu er de på udkig efter teknologi inden for data science, machine learning og natural language processing, fortæller direktøren:

”Vi vil også se på virksomheder, der har en mere dominerende position på et bestemt marked eller vertikalt.”

Investering er en tillidserklæring til Meltwater

Silicon Valley Bank har i mere end 30 år investeret i innovative virksomheder. Vector Capital, en global formueforvalter, har specialiseret sig i investeringer i etablerede teknologiske virksomheder.

Læs også: Kunstig intelligens måler dit ekko på sociale medier

At indgå dette finanseringspartnerskab med virksomheder som Silicon Valley Bank og Vector Capital er en stor tillidsærklæring til Meltwater,” siger Martin Hernandez, CFO hos Meltwater, i pressemeddelelsen:

”Idet vi ønsker at udvide vores allerede signifikante, globale aftryk, tror vi på, at vi har fundet gode samarbejdspartnere, der kan hjælpe os til at finansiere vores organiske vækst samt at fortsætte vores opkøbsstrategi.”

Investorer støtter op om visionen

Meltwater har 50 kontorer på seks forskellige kontinenter, og mere end 25.000 virksomheder bruger deres platform.

”Vi er glade for at indgå et samarbejde med Meltwater med henblik på at støtte deres fortsatte vækst og succes,” siger Alex Slusky, Founder og CIO i Vector Capital:”Vi støtter op om deres vision om at skabe og definere et marked for Ouside Insight – hvor store mængder af forretningskritiske informationer fra ekstern online data kan transformeres til handlingsrettede og værdifulde indsigter for ledere i virksomheder.”

”Vi støtter op om deres vision om at skabe og definere et marked for Ouside Insight – hvor store mængder af forretningskritiske informationer fra ekstern online data kan transformeres til handlingsrettede og værdifulde indsigter for ledere i virksomheder.”

Skriv et svar