Arkiver

Content Ad SpaceSponsoreret indhold

eSports-stjerne: Verdenskendt som 16-årig

Søren ”Bjergsen” Bjerg var i 2012 socialakavet, dårligt tilpas og blev mobbet. Siden da er han blevet ældre, og den store forskel på ham og den ’almindelige’ 16-årige er, at Bjergsen i dag har udviklet sig til være Danmarks største eSports-stjerne, hvis ikke en af verdens største.

Sørens baggrund

I 8. klasse måtte hans forældre tage ham ud af skolen, da hans skolegang gik så skidt på grund af den både fysisk og psykisk mobning. I samme periode viste nogle af hans kammerater ham et nyt, gratis spil kaldet League of Legends, også forkortet til LoL, som Bjergsen brugte mange af døgnets timer på i stedet for at gå i skole, hvilket resulterede i, at han som 16-årig debuterede for e-Sportshold Copenhagen Wolves.

Starten på karrieren

Efter Bjergsen var startet på Copenhagen Wolves, blev holdet kvalificeret til ligaen LCS i Europa. Problemet var dog, at Bjergsen ikke var gammel nok til at spille, da udviklerne af spillet sammen med ejerne af den professionelle liga LCS havde sat en aldersgrænse på minimum 17 år. Så snart Bjergsen var fyldt de 17, kunne han endelig deltage i ligaen og spille for sit hold.

Copenhagen Wolves klarede sig ikke særlig godt i LCS og havde tabt ni gange uden en eneste sejr. Holdet sluttede dog sæsonen med en score på 13-15 efter Bjergsen startede i deres lineup – altså en markant forbedring.  

I Amerika spillede en anden stor stjerne, Reginald Dihn, samtidigt i den amerikanske version af ligaen LCS. Reginald spillede samme position som Bjergsen, men derudover var han også ejeren af det hold, han selv spillede på, der blev kaldt Team SoloMid. Team SoloMid eller ”TSM” er en af de største e-Sportsorganisationer.

Reginald var på det tidspunkt anset som en af verdens bedste spillere, men ville gerne trække sig fra spillet og fokusere på at være manager. Derfor havde han brug for en, der kunne overtage hans rolle på holdet og leve op til hans præstationer.

Valget faldt på den 17-årige Søren ”Bjergsen” Bjerg. Søren pakkede derfor sin tandbørste, skægtrimmer og andre personlige ejendele for at rejse til Los Angeles.

Verdensstjerne over natten

Copenhagen Wolves var et hold, ingen forventede meget af modsat TSM. Da TSM meldte ud, at Reginalds erstatning ville være den tidligere spiller fra Copenhagen Wolves, var mange skeptiske.

Twitch.tv er en streaming side, hvor professionelle e-sports profiler ofte streamer live, når de ikke træner 8-10 timer om dagen, så deres fans kan følge med.

Første gang Bjergsen streamede efter hans ankomst til TSM, fik han næsten 100.000 seere!

Bjergsens ville præstationen

Reginalds tillid til Bjergsen viste sig at være godt givet ud. Selvom Bjergsen var uerfaren i forhold til den tidligere kaptajn Reginald, så var hans mekaniske langt bedre. Bjergsen vandt prisen som MVP efter sin første sæson, som gives til den mest værdifulde spiller i ligaen, og prisen har han vundet yderligere 2 gange, hvilket er en rekord.

En stor ændring af TSM

Når du spiller League of Legends for TSM, så er målet ikke kun at vinde den nationale liga, men også at vinde Worlds, noget som TSM endnu ikke har formået. Sidste år valgte TSM derfor at lade 4 ud af deres 5 spillere rykke til andre hold eller stoppe med at spille. Alle undtagen Bjergsen. Et nyt TSM hold blev bygget op omkring Bjergsen med ham som kaptajn.

TSM træner omkring 10-12 timer om dagen, og andre på holdet fortæller, at Bjergsen ikke nøjes med det – så hvis du tror, han er kommet sovende til hans vilde resultater, tager du fejl.

Efter holdets træning forsætter Bjergsen nemlig med at træne selv for blive ved med at dygtiggøre sig. Den træningsmængde har desværre ført til skader i håndleddet og armen – disse afhjælpes dog ved at løfte håndvægte for at styrke armen og håndleddet samt spille med sportstape.

Hvorfor er det så interessant at se andre spille computer?

For mange unge er det drømmen at kunne tjene penge på sin hobby. Flere af de professionelle eSports-stjerner har samme baggrund som Bjergsen, hvor de har kæmpet med angst, mobning og depression og netop derfor endt foran computeren for at slippe væk fra dagligdagen. De har finpudset deres evner og er gået fra at spille i deres forældres kælder, fra deres lejebolig i Odense eller fra efterskolen til at spille på store, verdenskendte hold. Den historie og de få økonomiske midler, der kræves, tiltaler mange, da alt hvad det kræver egentlig bare er en computer med tilbehør og en masse træningstimer. Det gør, at andre unge kan relatere til det, og det spås, at interessen for eSport kun vil stige i fremtiden.

2 kommentarer

  • Jeg syntes bare det er så super flot af ham, men hvis man kigger efter en lejebolig i Odense, så er https://findenbolig.dk bedre, syntes jeg 🙂

    Alt held og lykke til Søren frem over og håber han hiver en masser præmiepenge hjem imens han har det sjovt 🙂

Skriv et svar