Arkiver

Sponsoreret indhold

Få styr på effektiviteten med en innovationsstrategi

Hvis man arbejder i en virksomhed der fokuserer på at skabe de bedste resultater og samtidig ønsker at være firstmover i en hård branche, så kræver det en innovativ tankegang der gennemsyrer hele virksomhedens ånd. Det kan derfor være en nødvendig beslutning, at udarbejde en gennemført innovationsstrategi.

En af de innovations firmer der har stor succes med at gennemarbejde solide innovationsstrategier er firmaet The innovation Board. De har tidligere arbejdet med kunder som Arla, Danske Bank og mange større kunder.

En af kunderne som The Innovation Board har hjulpet er OK, der har fået et kærligt innovativ spark bagi. Gennem et intenst tre måneders uddannelses- og udviklingsforløb har The Innovation board forvandlet en række effektive driftsfolk til kreative intraprenører, der hjælper hele OK’s personale med at tænke i mere innovative baner.

En af udfordringerne hos OK var at de kæmpede om at være en af Danmarks største nøgelspillere på fremtidens energimarked.

Derfor udarbejdede The innovation Board en innovationstrategi og et dedikerede uddannelses- og udviklingsforløb for OK. Selve uddannelsen havde en varighed på tre måneder og havde til formål at skabe en stærke ledelse og gøre dem i stand til at udarbejde innovative processer og forløb for deres personale.

Hvor skal der fokuseres henne?

 

En af de helt centrale årsager til, hvorfor du bør få udarbejdet en innovationsstrategi, er så du kan omsætte ideer til brugbare resultater. Nogle af de helt elementære områder som du bør fokusere på, når du skal skabe en stærk og solid innovationsplan er:

  • Hvilke udfordringer har din virksomhed og i hvilke af disse områder er innovation ikke en bagvedliggende drivkraft.
  • Hvad er de centrale målsætniner og hvilke personer står bag enkelte faser?
  • Hvor store er mulighederne for at udvikle processer, ydelser, organisering og salg.
  • Er der mulighed for at få ekstern finansering?
  • Er der mulighed for at blive inspireret af omgivelserne? Hvordan arbejder konkurrenterne med innovation?

Derudover arbejdes der også meget med viden og videndelingen heriblandt følgende:

  • Virksomheden skal havde adgang til en stor pulje af viden.
  • Viksomhederne skal være bedre til at dele viden og dygtiggøre hinanden med deres unikke og specialiserede viden.
  • Virksomhederne skal være bedre til at indgå og lede innovationsprocesser

For at opsummere, så handler innovationsstrategi om at lukke hullet mellem, hvor virksomheden er i dag, og hvor den skal være i fremtiden. Det kræver at der er stor fokus på forretningsstrategien og hvordan virksomheden hænger sammen den dag i dag.

Skriv et svar