Nyheder

Nyt madforum med fokus på teknikker og råvarer i kraftig vækst

Annonce

Forummet hedder GastroFun.dk og de tre stifteres stærke interesser for madtilberedningsmetoden sous vide, kødmodningsprocessen dry aging (krogmodning/tørmodning af kød), molekylær madlavning, bagning og desserter.

Det nye forum er dog for alle. “Vi tror ikke på det polerede billede af retter der er perfekt anrettede og tilberedt uden problemer. Vi ser også billedet af den kæmpestore opvask og de mislykkede forsøg.” siger Per, der er redaktør og medstifter. “Vi vil gerne vise hvordan vi leger i køkkenet og at madlavningen bliver en sjov og underholdende aktivitet hos os.”

Der kommer nye metoder til og gamle teknikker bliver hentet frem for at man kan få en forståelse for hvordan man laver mad, både i dag og traditionelt. Vores venner og familie deltager og vi udveksler erfaringer – både de gode og de dårlige.

Derfor håber stifterne også på at danskerne vil tage forummet til sig og selv være med til at dele erfaringerne fra køkkenet.

Visionen er at opnå et site der summer af aktivitet fra både skribenterne og brugerne. Hvor alle kan deltage og få inspiration fra de mange forsøg der enten har slået fejl eller som er lykkedes.

Siden blev startet op i oktober måned og væksten er høj, både på antallet af brugere i forummet samt besøgstallet. Det kan ses på bl.a. bagværks- samt dessertopskrifter, der er blandt de mest læste historier/opskrifter på siden.

Sous vide teknikken har vundet stort indpas i danskerne bevidsthed de sidste par år og er gået fra noget der kun kunne købes på nettet i specialbutikker til at være allemandseje og noget der kan købes i et almindeligt supermarked. ”Vi oplever at dry aging er i gang med at vinde stort indpas i danskernes bevidsthed, da vi bliver bombarderet med spørgsmål omkring det af vores læsere/brugere både pr. mail og via vores Facebookgruppe Danske Dry Aging Entusiaster. Vi gør alt hvad vi kan for at finde eksperter der kan hjælpe os med at besvare dem. siger Ronnie, der er redaktør på siden.