Arkiver

BusinessSponsoreret indhold

Gode tips til dig der er nyiværksætter

Livet som iværksætter er på en gang rigtig spændende og på samme tid enormt stressende. Der er mange ting at holde styr på, og det er vigtigt, man brænder for sin virksomhed, da det i sidste ende er dig, der skal sørge for, at det hele kører som smurt. Nogle gange kræver det dog mere end ren og skær passion. Denne guide vil hjælpe dig med at sætte dig mere ind i den praktiske del af at være iværksætter, så du kan få din virksomhed til at stortrives.

 

Sæt dig ind i markedet og reglerne

Succes-iværksætter og millionær Jesper Buch understreger, at det er vigtigt, at man kender sit marked, når man vil starte sin egen virksomhed. Hvis der ikke er marked for dit produkt, vil der ikke være nogle kunder til at købe det. Orienter dig også, hvem dine potentielle konkurrenter måtte være, og hvordan du og din virksomhed skiller sig ud fra dem.

 

Derudover er det en god ide at sætte dig ind i de regler, der er inden for din branche så din virksomhed ikke risikerer at loven og lukke ned. Hvis du fx sælger fødevarer, er der bl.a. en masse regler om kontrol og hygiejne, og hvis det virker for uoverskueligt at skulle stå med det alene til at starte med, kan du få en smart løsning fra www.smvfodevarer.dk.

 

Spørg rigtig gerne om hjælp i opstartsfasen. På den måde vil du hurtigere blive ekspert i reglerne og i markedet inden for dit område.

 

Læg en strategi

Hvis du ikke har nogen plan eller vision med din virksomhed, vil den hurtigt stagnere. Sørg for at have en plan for, hvor din virksomhed skal hen, og hvordan den kommer derhen. Det kan fx være ved at sætte nogle salgstal for en bestemt tidsperiode, eller at kundemassen skal vokse X%. En hurtig søgning på nettet kan give dig forskellige strategimodeller, du kan følge. Husk at justere din plan løbende, da der næsten altid opstår uforudsigelige bump på vejen.

Hvor vil du sælge fra?

Et produkt kan kun sælges, hvis du har en platform at sælge det fra. Gør op med dig selv, om du skal have en fysisk butik eller kontor, hvor du kan sælge fra. Har du en online-shop, så sørg for at have software, der fungerer og er brugervenligt for dine kunder. Udvikl din egen hjemmeside eller følg linket til en webshop løsning her. Som nævnt i det tidligere afsnit kan det være en stor fordel at få hjælp til at starte sin virksomhed op, og hvem ved, måske vil du ovenikøbet få vigtige kontakter ud af det til dit netværk, som vil få din virksomhed til at vokse.

Skriv et svar