Arkiver

Kategorier

Sponsoreret indhold

Bliv klogere på begrebet Internet of Things

Det er ikke sikkert, at du i dag tænker over, at dine elektroniske enheder ”bare” hopper på internettet. Det tager vi måske lidt som en selvfølge efterhånden. Du har mulighed for at streame serier på dit tv, du kan tænde og slukke lyset i hjemmet med din smartphone og så videre. Mulighederne er mange med nutidens teknologi. Og det ser ikke ud til, at denne udvikling vil stoppe foreløbigt.

Betegnelsen Internet of Things er med til at muliggøre en helt masse, som har væsentlig betydning for hverdagen i 2018. På dansk definerer man det som: tingenes internet eller internet i al ting. Du har måske set en forkortelse af fænomenet, som er IOT eller IoT. Det indebærer et netværk af alle digitale enheder, som er i stand til at indsamle samt dele data via sensorer. Kortere fortalt betyder det, at alt elektronik kan forbindes.

Med dette bliver internettet mere det, som vores ting gør brug af, end at det er mennesker der bruger internettet.

Formålet med Internet of Things

Begrebet kan også forklares som, at digitale enheder bliver intelligente og kan kommunikere sammen – og med mennesker via internettet. Det sker via mobilnettet, internetforbindelse, WiFi eller lukkede netværk.

Helt teknisk set så handler det om, at forbrugeren bliver præsenteret for relevant data på forskellige enheder. Dette da man med kan indsamle data via internettet, som bliver til vigtig viden.

Bruger man det for eksempel i hjemmet, kaldes det også for Smart Home, da det medvirker til at gøre hjemmet mere ”smart”. Det bliver en slags assistent, som hjælper til hverdagens gøremål.

Eksempler på IoT

Det kan ofte være lettere for forståelsen at se tingene for sig i praksis. Dermed er der nogle eksempler her:

  • En vaskemaskine, der starter helt automatisk, så det passer i forhold til din hverdagsrytme
  • Det kunne være et køleskab, som giver besked om, at der mangler nogle råvarer. Det får du besked om til din mobil
  • Du kan tænde for lyset i hjemmet fra din telefon, eller tænde for musik

Det kan også hjælpe med mere samfundsrelaterede problemer såsom miljø. IoT kan informere dig om, hvor meget du påvirker miljøet, hvilken information kan være med til, at du tænker dig en ekstra gang om næste gang, du foretager dig handlinger, der har indflydelse på miljøet. Desuden kan det hjælpe med folks sundhed i form af at få indblik i søvnmønstre og motion.