Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Invester virksomhedens overskud

Hvis det går godt i jeres virksomhed står der sikkert nogle penge på bundlinjen. I ved at der skal betales skat hvis de skal udbetales som udbytte til ejerkredsen, men i har heller ikke behov for dem lige nu.

Er dette tilfældet så står de sikkert på en bankkonto med negativ rente, det betyder en forrentning på imellem -1 til -2% alt efter inflation og den rente jeres bank tilbyder jer. Altså et tal der langt fra ser godt ud på jeres årsregnskab og som i skal kæmpe for at modvirke i jeres drift.

Står i ikke overfor en situation hvor i ønsker at opkøbe noget kunne det måske være en ide at investere jeres overskud. Tidligere var det ofte besværligt at skulle investere som virksomhed, men med tiltag som June for Erhverv er det nu lige så let som få klik på mobilen at følge udviklingen på aktiemarkedet.

Det betyder naturligvis at jeres penge kan svinde, men ser vi igennem de sidste 100 år vil det give en forrentning på 5% eller mere, men i skal naturligvis være klar til at tage med på nedturen og have et tidsperspektiv der tillader at i kan vente på opturen kommer igen.

Passer det til jeres strategi?

Man ser ofte at der efter salg af et selskab er store likvide midler tilbage i et holding og det er ofte her at vi ser folk begynde at se efter hvordan de kan skabe et afkast af deres midler. Det er ikke sikkert at det er sådan du skal investere i aktier, men der er også mange andre muligheder. På Min Investering kan du kan du lære meget mere om det at investere i aktier, men også mulighederne for at sætte penge i mursten eller andre muligheder.

Det giver ikke altid mening i et driftsselskab at investere de likvide midler, da der gerne skal være en buffer til investering og nedgang. Er pengene investere kan der være behov for dem midt i en nedtur og da er investeringen måske i minus og så må man altså indkassere et tab for at redde virksomheden.

Omvendt står selskaber som Apple også med så stor en pengetank at de kunne omlægge strategien flere gange og købe en række af verdens største selskaber uden at den ville blive tom.

Hvilken strategi der er rigtig for dig er altså svær at sige, men en ting er sikker. Det er aldrig let at skabe et godt regnskabsmæssigt resultat hvis forrentningen af din store likvide buffer er -1 til -2%

2 kommentarer

Skriv et svar