Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Sådan kan du supplere din SU

Det er nærmest umuligt at leve af sin SU, hvis du gerne vil have det sjovt i mens. Ofte dækker SU’en ikke til mere end din husleje, mad og dine bøger. Nogle gange dækker den ikke engang til det.

Selvfølgelig kunne du sagtens vælge ikke at lave noget i din fritid og aldrig tage på ferie, men da du tager en uddannelse for sidenhen at få et job, så anbefaler mange, at du har det sjovt, mens du alligevel studerer.

Her kommer nogle forslag til, hvordan du kan tjene flere penge.

Få et studiejob

Den helt oplagte er, at du får et studiejob. Med 12 timer om ugen burde du have rigeligt til at supplere din SU, og du burde ikke tjene for mange penge. Du skal altid huske at tjekke, hvor mange penge du må tjene, uden at du skal betale din SU tilbage.

Det er ikke særlig sjovt at tjene en masse penge og skulle betale alle dine penge tilbage efterfølgende.

Når det kommer til studiejob, findes der to gængse metoder. Den ene er, at du arbejder hver uge, mens du studerer. Den anden er, at du kun arbejder, når du ikke har universitet, skole osv. For sidste løsning så læs under punktet spar op.

Hvis du gerne vil bruge din pause fra din uddannelse på at rejse, så vil vi anbefale, at du har et studiejob ved siden af din uddannelse. Oftest vil det også være lettere at få et studiejob end kun et feriejob. På de fleste studiejob kan du tit få flere timer, når du har pause. Men tænk over at du ikke må tjene for mange penge på SU.

Alternative metoder til at få flere penge

Hvis du studerer hårdt og ikke har tid til et studiejob, så kan det være nødvendigt at låne penge. Her er SU-lån klart det billigste lån. Desuden skal du først betale dit SU-lån tilbage, når du stopper på din uddannelse. På det tidspunkt burde du have et job og dermed kommer det ikke til at have den store betydning for din økonomi.

I udlandet er det almindeligt at studerende kommer ud fra universitetet med gæld, da de betaler for deres uddannelse. I det lys er det ikke så slemt at låne penge, men du skal altid tænke over, om du kan undvære det. Senere i livet vil du være glad for, at du ikke lånte penge. Hvis du skal købe en ny computer til din uddannelse, kan det også nogle gange være nødvendigt at låne penge. Her kan du google lån penge online for at finde den bedste rente. Du bør aldrig låne penge, før du ved, hvad du kommer til at betale for dit lån.

Vi anbefaler, at du altid prøver at tjene penge selv og kun bruge lån som sidste udvej.

Spar op

Hvis du ikke løbende har et studiejob, så kan du vælge at arbejde i din ferie. Her vil du typisk kunne finde sæsonjobs, hvor du kan få et fuldtidsjob. Start med at finde ud af hvor mange penge du må tjene ved siden af din SU.

Alle de penge som du tjener, kan du supplere din SU med resten af året. På den måde behøver du ikke arbejde hele året, og du kan fokusere på din uddannelse.

Skriv et svar