Arkiver

Kategorier

Sponsoreret indhold

Iværksættere – sådan åbner du bankkonto og skaffer finansiering

Selvom Danmark er et land med fokus på nytænkning, innovation og iværksætteri, er der stadig en række af forhindringer, der forårsager, at mange personer hvert år aldrig kommer i gang med sin virksomhed. Dette på trods af gode idéer, der er forretningsmæssigt holdbare. I denne artikel kan du læse om, hvordan du som iværksætter kan overkomme nogle af disse forhindringer.

 

Selskabsstiftelse og bankkonto

Først og fremmest skal virksomheden oprettes og der skal tilknyttes et CVR nummer til virksomhedens aktiviteter. Dette kan sagtens være en uigennemskuelig proces, hvis man ikke har nogle ligesindede til at hjælpe sig. Af den grund kan det ofte altid betale sig at tage en snak med en revisor, der kan forklare dig præcis, hvad det at have en virksomhed indebærer. En revisor vil også kunne hjælpe med virksomhedsstiftelsen til en rimelig pris.

For at komme i gang med din virksomhed, kræves der for selskaber også en erhvervskonto. En erhvervskonto kan med det lave renteniveau sagtens være en dyr affære hos nogle banker. Du skal dog ikke lade dig slå ud, da nogle banker også tilbyder erhvervskonto til en rimelig pris på mindre end 1.000 kr. årligt. Det eneste du bør gøre er at undersøge tilbud fra forskellige banker og derudfra vurdere, hvilket tilbud der bedst kan betale sig. Den billigste løsning opnås ofte, hvis din privatøkonomi er hos samme bank og eventuelt også, at du har et boliglån. Læs mere om boligfinansiering her.

 

Finansiering

Et af de største problemer, der opstår i forbindelse med virksomhedsopstart, er manglende muligheder for finansiering. Mangel på penge forhindrer simpelthen mange iværksættere i at føre sine drømme ud i livet. Den traditionelle mulighed for finansiering indebærer et banklån, men bankerne har i høj grad skærpet kravene til erhvervslån gennem de senere år. Klik her for at sammenligne lån. Denne udfordring betyder, at mange personer har ledt efter alternative finansieringsmuligheder.

Alternative finansieringsmuligheder indebærer blandt andet udnyttelse af friværdien for boligejere. Mange boligejer glemmer at overveje, at friværdien i huset rent faktisk er en opsparing, der kan realiseres ved at omlægge husets lån. Det kan arrangeres ved låneomlægning, at friværdien ikke skal reinvesteres i afdrag på et nyt lån, men i stedet blot være tilgængelig på bankkontoen. Dette giver muligheden for, at iværksættere kan benytte sin friværdi som alternativ til et traditionelt erhvervslån.

Andre alternative finansieringsmuligheder indebærer lån af venner og familie, udstedelse af virksomhedsobligationer eller muligheden for at sælge andele af sin virksomhed til en investor. At få investorer med i sin virksomhed, kræver dog ofte en omfattende proces og det faktum, at virksomheden stadig ikke blot er på idé-stadiet. Investorer kræver ofte, at der hersker proof of concept, samt at der er blevet aflagt et regnskab, som viser stabil indtjening og vækstpotentiale.