Sponsoreret indhold

Det er sundt for dit barn at kede sig af og til

Mange børn bliver i dag overstimuleret med apps, telefoner, internet, Youtube, Snapchat, Instagram og diverse spil. Ikke nok med at det giver inaktive børn, så giver det ofte også asociale børn som ikke har udviklet deres evner til at omgås med mennesker i den virkelige verden. Det er et stort problem i dag, så i denne artikel vil vi gerne slå et slag for at børn gerne må kede sig.

Undgå at overstimulere dit barn

Der er mange måder at overstimulere sit barn på. Det mest hyppige i dag er helt klart børn som sidder alt for meget på nettet. Men der er også dem som bliver overstimuleret med indtryk fra den virkelige verden. Det er sundt for dit barn bare nogle gange at være med sig selv, sit legetøj og sine tanker. Når de er i børnehaven er der rigeligt med børn og lege med, så når de kommer hjem, tager de bestemt ikke skade af at sidde og lege med sig selv og være i sit eget lille univers af tanker. Læs mere om børn og adfærd på Babytid.dk.

Kom væk fra telefonen og kom ud og leg

Børn har bare godt af at være ude og lege med andre børn. De skal nok hurtigt finde ind i en leg og danne nogle gode venskaber. Så tag dit barn med ud så ofte som muligt og vær aktive sammen. Du kan også vise dit barn at du er et godt eksempel ved at snakke med andre forældre når i er ude, så ser dit barn at det ikke er svært eller farligt at snakke med andre mennesker. Det kan også bare være nogle gode lange gåture med dine børn i den smukke natur. Pak bilen og tag ud og gå en lang tur i skoven, se på fuglene og det vilde dyreliv, det er helt sikkert noget dine børn vil elske.

Det giver mere kreative børn

En af de grunde der er til at det er sundt for dit barn at kede sig er at det udvikler deres kreative sans. Når der ikke er andet at lege med en lidt papir, nogle farver, et par sakse og andre små ting, så skal barnet nok lære at bruge det og skabe sine egne kreationer. Et barn der ligeledes bliver sat på sit værelse med lidt legetøj, skal nok også hurtigt finde på en god leg, der er ikke nogen grund til at gøre det mere kompliceret end det er. Læs mere om børneopdragelse på Stjernebarn.dk.