Sponsoreret indhold

Hvor meget skærmtid er skadeligt for dine børn?

Som forældre kan det være svært at vide hvor meget skærmtid ens børn må få og ikke få. Det er nemt at sætte den lille i sofaen med ens telefon og Youtube, mens man selv lige hurtigt ordner aftensmaden. Men mange forældre overlader også telefoner og tablets i alt for mange timer alene med børnene og det er et stort problem, så hvor meget er for meget for de små?

Kontroller hvad de ser

Hvis du tit overlader din telefon med Youtube til dit barn, så har du sikkert også oplevet at de pludselig sidder og ser film som de slet ikke burde se. Det er derfor vigtigt at du kontrollere hvad de ser. Der findes mange apps som kan hjælpe med at udvælge kanaler som du ved laver godt indhold og dermed kan dine børn ikke se alt det andet skrammel som også findes på Youtube. Til de helt små børn findes der Youtube kids, en app som er beregnet til små børn og med udvalgte kanaler og indhold.

Sæt en tidsramme for skærmtid

En af de bedste ting du kan gøre er at sætte en tidsramme for hvor meget de må se hver dag. Mens de er små bør en god tidsramme være omkring 30 minutter. Sæt eventuelt en alarm på telefonen og fjern den fra dem når alarmen går. På den måde er du sikker på at tiden ikke løber løbsk. To gode steder for forældre at finde inspiration til emnet er på Babyhimlen.dk og Babymin.dk. Når børnene bliver lidt større og gerne vil spille spil og se fodbold i fjernsynet, bør du ligeledes kontrollere deres brug. Giv dem en tidsramme på en til to timer dagligt, resten af dagen kan de bruge på fritidsaktiviteter, leg og at være sammen med deres venner og veninder.

Tag snakken med dem

For dine børn, især store børn, kan det være svært at forstå hvorfor det ikke er godt for dem med alt det skærmtid. Tag derfor en god snak med dem og fortæl dem hvorfor regler i jeres hjem er som de er. En ting du skal undgå er at sætte rammer for dit barn og du så selv sidder hele aftenen i sofaen og ser fjernsyn. Rammerne er nogle der bør gælde alle i hjemmet. I kan derfor tage ud og lave aktiviteter sammen og komme væk fra skærmen og lidt mere ud i naturen. Ved at komme mere ud og være mere sammen vil i også opleve mere glæde i familien og et bedre sammenhold, så kom ud og vær sammen.