Sponsoreret indhold

En seng lige efter dit valg online

I gennemsnit bruger et menneske 1/3 af sit liv på at sove. Søvn er en forudsætning for et langvarigt og godt liv. Hvis ikke vi mennesker får vores søvn, kan det gøre os irritable, distræte og syge. Alt dette er vigtige grunde til at vælge en seng, som passer til dine behov. Det skal være muligt at oplade dine batterier og vågne frisk og udhvilet til en ny dag. To populære valg af senge er elevations- og kontinentalsenge, som man kan købe online. Her kan du blive klogere på hvilken af de to typer af senge, som passer til dit behov. Du får også inspiration til at vælge den rigtige topmadras.

Elevationssenge

En type af seng som er populær i de danske hjem, er elevationssengen. Elevationssengen kan justeres fra en liggende til en siddende position. Det betyder, at du kan indtage weekendens morgenmad, mens du fortsat er i din seng. Elevationssengen er også et godt valg, hvis du nyder at læse i en bog, inden du lægger dig til at sove.

Når søvnen melder sig, er elevationssengen et optimalt valg til dig, der gerne vil have en funktionel og komfortabel seng. Også her kan du justere sengen, så du ligger i den stilling, som du sover allerbedst i. Elevationssenge kan oftest fås i enkeltmandssenge eller som dobbeltseng. Det er en perfekt seng for dig, som gerne vil bruge din seng til mere end bare at sove i, og som samtidigt ønsker at ligge komfortabelt.

Kontinentalsenge

En kontinentalseng er et populært valg af seng, fordi den har en god støtte med sine mange komfortlag. Når du køber en kontinentalseng, har du selv mulighed for at skræddersy dine komfortlag, så de passer til din krop. En kontinentalseng er opbygget af en boxmadras eller en polstret ramme, en springmadras og til sidst en topmadras. Kombinationen af opbygningen giver dig en god nattesøvn og en god støtte. Oftest er kontinentalsenge højere end andre typer af senge, så du lettere kan komme i og ud af sengen.

Kontinentalseng eller elevationsseng?

Det kan være svært at vælge, hvilken type seng der passer bedst til dine behov. Den bedste måde at vurdere om dit valg skal falde på en elevationsseng eller kontinentalseng er ved at se på fordelene ved de to typer af senge.

En af fordelene ved en elevationsseng er, at den har flere funktioner. I stedet for at bruge en pude, når du for eksempel skal læse, kan du indstille sengen til en behagelig siddestilling. En dårlig sidestilling op ad puder har desværre den ulempe, at den kan forårsage rygsmerter. Med en elevationsseng kan du undgå dette.

Fordelen ved en kontinentalseng er, at du helt selv kan udvælge den kombination af madrasser, som giver dig den mest optimale søvn. Ved at vælge en kontinentalseng får du en seng i høj kvalitet og med en god komfort.

 

Hvilken topmadras skal du vælge?

Hvad enten du vælger en elevationsseng eller kontinentalseng, bør du anskaffe dig en topmadras. Topmadrassen har den evne, at den kan forbedre din liggeposition i sådan en grad, at du ikke har lyst til at rejse dig fra din seng. En topmadras kan også være med til at beskytte din seng og dens overflade. Du kan få topmadrasser i mange forskellige materialer og til høje og lave priser. Det du skal være opmærksom på, når du vælger en topmadras, er, om den er vaskbar. Du skal også vide, hvordan din kropstemperatur bliver påvirket af madrassen og om den har en lang garanti.