Arkiver

Ungt Tech

Tips til dig, der skal til at oprette en hjemmeside

Annonce

Hvis du står med en rigtig god idé, som du bare synes, at verden skal kende til, er internettet den mest geniale løsning til at udbrede dit budskab. Det er et massemedie, der ikke som sådan er ejet af nogen, og derfor er der heller ikke nogen regler eller rammer. Du kan gøre det lige på din egen måde, hvis du for eksempel ønsker at starte forretning eller et community omkring en hobby eller et emne. Det kan også være, at du ønsker at starte en blog om din eller dine interesser. Ligegyldigt hvad er en hjemmeside i hvert fald et godt sted at starte.

Hvordan opretter jeg min egen hjemmeside?

For at oprette din egen hjemmeside, skal du først have et domæne, du kan bruge. Det vil sige et internetdomæne, der består af din hjemmesides navn og for eksempel .dk, .com eller .org. Et domæne koster en lille sum penge årligt, som gør, at det kun kan bruges til at poste ting af og tilhører dig. Den bedste måde og det bedste sted at gøre det på, kan være svær at finde rundt i, da der er utroligt mange udbydere på markedet. Derfor er det en god idé at søge guidning hos folk, der ved noget om, hvordan du gør det bedst. Det kan du gøre her hos ECS, der er et website, som har en masse informationer omkring hjemmesider, online markedsføring og andre gode råd og rabatter til online tjenester.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Du skal huske at tage stilling til, om folk kan finde din hjemmeside på baggrund af dit navn eller din virksomheds navn. Så vælg derfor et domæne, der passer til. Ellers bliver din hjemmeside måske slet ikke fundet, og så er der jo ikke meget sjov ved det. Så hvis din blog skal handle om rejser, kan du forsøge at finde et passende domænenavn, som for eksempel:

  • Rejserundtiverden.dk
  • Rejsebloggen.dk
  • Rejsefeber.com
  • Enrejsendetype.dk

Det gælder altså både om at være kreativ omkring navnet på domænet, men også, at det skal give mening i forhold til emnet eller målet med din hjemmeside.

Vær opmærksom på, at domæner skal være fri, for at du kan købe og benytte dem til din hjemmeside – så kommer du pludselig i tanke om et godt og originalt navn, er det bare med at hoppe ind og købe domænet inden nogle andre gør det!

Dit indhold til din hjemmeside skal være af kvalitet

Derudover er det vigtigt, at du har noget godt og kvalitetsopfyldende indhold til din hjemmeside for at gøre den så synlig som muligt på en online søgemaskine, som for eksempel kunne være Google. Indhold dækker over meget, og gælder alt fra billeder til videoer til tekster til links til diverse informationer. Indholdet, som du har på din hjemmeside, skal være brugbart for en potentiel bruger. Det vil sige, at det ikke må være tekster kun med dine søgeord, som du eksempelvis bruger, men, at de skal være læselige og rettet mod rigtige mennesker fremfor en søgemaskine. Billeder skal gerne være i god opløsning, men optimeret til en form, der ikke fylder for meget og sætter tiden for loading for meget ned på din hjemmeside.

Der er mange ting at tage hensyn til, og som skal overvejes og udføres, hvis du vil opstarte en succesfuld og god hjemmeside. Der er flere gode råd at hente hos e-c-s.dk, hvis du har brug for vejledning.