Arkiver

Blog

Sådan vælger du det helt rigtige parketgulv

Annonce

Når man står og skal vælge nyt gulv, er der rigtig mange ting at tage højde for. Hvad end man skal have nyt gulv til sin stue, sit køkken eller et nyt værelse i hjemmet, har gulvets type og udseende en kæmpe betydning. Gulve er både ting, der gerne skal være af god kvalitet og holde i mange år, men det skal også have et udseende, som du kan være glad for i mange år. Hvis du selv står og skal vælge et nyt gulv, kan det være oplagt at vælge et parketgulv. I dag findes der et stort udvalg af kvalitets parketgulve, hvor du hverken skal gå på kompromis med kvaliteten eller udseendet på gulvet. Derfor kan du være sikker på at finde et parketgulv, der passer ind til din indretning og diverse behov. Der er dog et par ting, som er gode at have med i sine overvejelser inden køb.

Ting, der er værd at overveje

Først og fremmest skal du vælge hvilken træsort, du ønsker til dit nye parketgulv. Det er også en god ide overveje træets hårdhed, da nogle træsorter er blødere eller hårdere end gennemsnittet. En blød træsort er mere sart, hvis der for eksempel gå stilethæle, hvorfor denne type træ måske ikke er ideel for stuen, hvor der kan være gæster og lignende til forskellige lejligheder. Hernæst bør du overveje, hvilken sortering du ønsker, dit nye parketgulv skal være i. Som et naturprodukt kan træ se ud på mange forskellige måder, og du kan med fordel vælge et parketgulv, som har lige præcis det udtryk, du ønsker til dit hjem. En tredje ting, der er værd at have med i overvejelserne, er overfladebehandlingen af gulvet. Dette har en stor betydning for gulvets udseende, da et oliebehandlet gulv har et helt særligt udseende, men er der er dog også mere pleje hertil sammenlignet med et lakeret gulv.

Her kan du anvende dit nye parketgulv

En stor fordel ved parketgulve er, at de kan anvendes stort set overalt i huset grundet deres gode kvalitet og mange udtryk. Der er dog steder, hvor du i højere grad bør overveje, hvorvidt et parketgulv vil være den bedste løsning for dig. Badeværelset er for eksempel et rum, der normalt er meget betegnet ved fliser frem for trægulv. Der findes dog parketgulve, der er lavet til vådrum, men udvalget her er dog noget mindre end ved parketgulve generelt. Hvis du ønsker at have parketgulv i kælderen, er det også vigtigt at overveje, hvorvidt din kælder er helt tør eller ej, så du ikke risikerer at komme ud for eventuelle fugtskader på dit nye gulv. Et parketgulv benyttes ofte i køkkenet og gør sig rigtig godt her, men det er vigtigt at være opmærksom på, at parketgulvet her vil være mere plejekrævende, end hvis det ligger andre steder i huset. Det er for eksempel vigtigt, at du tørrer spildte væsker og fødevarer op med det samme, så det ikke når at trække ned i gulvet.