Arkiver

Sponsoreret indhold

Ansøgningen, der udstråler personlighed

Du trænger til nye udfordringer og et nyt arbejde, men hver gang du får sendt en ansøgning afsted, dukker der få uger efter den samme mail op, hvor der står, at de har fundet en anden kandidat til jobbet. Det kan hurtigt virke demotiverende at blive ved med at skrive ansøgninger, men du skal ikke give op. Når du først har knækket koden til den gode ansøgning, vil du opleve, at du vil blive inviteret til langt flere jobsamtaler.

A-kasser tilbyder også hjælp til skrivning og forbedring af ansøgninger, så hvis du er medlem af en a-kasse, kan der være gode råd at hente der. Find den bedste a-kasse her.

The First Impression

Det vigtigste ved en ansøgning er at give et godt førstehåndsindtryk, og det skal gerne komme helt i starten af ansøgningen. Drop de lange introduktioner, og gå i stedet direkte til sagens kerne, hvor du skriver, hvorfor du passer til jobbet. Tænk på at virksomheden, hvor du søger arbejde, læser en kæmpe stak ansøgninger, så den gængse start med: ”Jeg søger hermed stillingen som…” skiller sig ikke ud. Træk i stedet på din personlighed, og hvad det er, der gør dig spændende. Er du knivskarp til noget, eller kan du jonglere med tre tallerkener på én gang og elsker at have hænderne fulde?

Drop klicheerne

En kliche hører ikke hjemme i din ansøgning. Virksomhederne er ikke interesseret i at læse en masse ansøgninger, hvor der står det samme. Alle kan bruge klicheer til at beskrive dem selv, men kun de bedste kan bruge deres egne ord på en fængende måde. Skriv derfor omkring hvilke egenskaber, du kan bidrage med i forhold til stillingen, og hvordan du har opnået disse egenskaber gennem tidligere erfaringer. Ellers er det bare med at blive ved med at rette ansøgningen til, indtil du får knækket koden, og jobsamtalerne strømmer ind.