Arkiver

De små aktuelle

Guide: Indret et sommerhus man ikke vil hjem fra

Når sommeren endelig rammer Danmark, er der ikke noget bedre end at være hjemme i det danske og nyde det for fulde hammer. Den danske sommer er søde jordbær, rosé og hyggelige stunder med gode venner og familie. Det er oplagt at invitere de nærmeste med på weekendtur i sommerhuset – hvis man er heldig at have sådan et. Hvis du indretter dit sommerhus med stil og charme, er der stor sandsynlighed for, det bliver favoritstedet for dig og dem omkring dig.

God plads til gæster

Det hyggeligste i et sommerhus er selvfølgelig muligheden for at komme lidt væk fra hverdagen og det vante – men efter det kommer de besøgende. Hvem vil ikke gerne have, at familien og naboerne kan svinge forbi til en overnatning? Måske har man også nogle voksne børn, man gerne ser, tager med i et par dage. Derfor er det en god idé at tænke ekstra sovepladser ind. Både i stuen, gæsteværelser og annekset. Ligegyldigt om du mangler hjælp til køjesenge, sofasenge, gæstesenge eller noget helt fjerde, er det hjælp at hente hos bedsteseng.dk.

Hyggelig atmosfære og farverige omgivelser

Hvis man ønsker at skabe en sommerlig oase, kan man med fordel lægge vægt på bløde materialer som træ og tekstiler. Det giver en varm og hjemlig følelse. Kombinerer man de bløde materialer med lyse farver og pastelfarver, får man et hyggeligt og roligt resultat. Omgivelser hvor øjnene kan hvile på farverne, uden noget forstyrrer.

Det er også helt okay at mixe og matche forskellige ting i sommerhuset. Bland de lyse farver med lidt tungere, ældre møbler. Det giver et godt spil, samtidig med gamle møbler ofte ser både bløde og hyggelige ud.

Et godt udendørsareal

En anden ting, der er vigtig for at få de dejligste sommerhusture, er et veludnyttet udendørsareal. Der skal gerne være plads til at ligge og falde i søvn til en god bog under solen. Eller sidde mange rundt om bordet, når der bliver grillet til den helt store guldmedalje, mens solen skinner ned på de omkringsiddende.

Det kan også komme dig til gode, hvis der er plads til forskellige spil og aktiviteter – måske en vandkamp eller en omgang kongespil til eftermiddagskaffen.

Indret sommerhus på budget

Hvis man skal til at fylde et sommerhus med ting helt fra bunden, og der ikke rigtig er andet end en ovn og et toilet i forvejen, kan det hurtigt gå hen og blive lidt dyrt og uoverskueligt. Derfor følger her et par råd til budgetvenlige indretningsmuligheder:

  • Tag med hjemmefra hvad der ikke bliver brugt. Måske er der flere kaffekopper hjemme i skabet, end man kan nå at bruge. Hvorfor ikke lade dem gøre gavn i sommerhuset?
  • Køb ind i genbrugshaller og –butikker. Her er der ofte gode fund til billige penge. Og netop fordi det emmer af sommerhuscharme at mixe og matche stilarter og materialer, er det oplagt at hive noget med hjem herfra.
  • Byg selv. Hvis du er lidt handy, kan du give sommerhuset et personligt præg.

Skriv et svar