Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Sørg for god hygiejne på arbejdspladsen med håndsprit

I løbet af blot et enkelt år er håndsprit blevet en stor del af mange danskeres hverdag – det gælder både ude og hjemme. Som leder på en arbejdsplads har du en unik mulighed for at tage ansvar og stille håndsprit til rådighed for dine medarbejdere for at minimere sygdomsudbrud, der kan ledes tilbage til din virksomhed.

I dag finder du et stort udvalg af håndsprit i god kvalitet, som du kan have stående ved ind- og udgange, toiletter, disk- og kasseapparater og andre tilgængelige steder.

Sådan vælger du den rigtige håndsprit

Det kan være en jungle at finde ud af hvilken type håndsprit, der er den bedste. Helt generelt er der én simpel tommelfingerregel, som du kan gå efter:

  • En alkoholprocent på 70% – det er din bedste garanti for, at produktet kan dræbe alle bakterier og vira. Faktisk er der ingen grund til at købe en håndsprit med en højere alkoholprocent, da du vil få det samme resultat – nemlig at 99,9% af bakterier og vira vil blive dræbt.

På Miljøstyrelsens hjemmeside kan du desuden løbende holde øje med hvilke typer håndsprit, der er blevet kaldt tilbage.

Masser af fordele ved brug af håndsprit

Når du har valgt den rigtige håndsprit, kan du vælge at se på det som en økonomisk investering i din virksomhed. Der er nemlig masser af fordele at hente, når du stiller håndsprit til rådighed for dine ansatte:

  • En god hygiejne betyder mindre sygdom og derfor færre sygedage for dine ansatte, hvilket i sidste ende kan øge effektiviteten på din arbejdsplads.

  • Brug af håndsprit i arbejdstiden er desuden med til at minimere risikoen for lokale smitteudbrud som fx en simpel influenza.

  • Sidst men ikke mindst sender det et godt signal for dine ansatte, at du tager hånd om deres sundhed og trivsel på arbejdspladsen.