Arkiver

Sponsoreret indhold

Sådan vælger du de rigtige køkkenknive til hjemmekøkkenet

Annoncør: Knivblokken

Gode knive er en stor del af alle hjemmekøkkener. Uden knive bliver de fleste retter umulige at lave, hvorfor gode knive er de absolut vigtigste redskaber for både amatørkokke og professionelle.

Derfor er køkkenknivene det, du bør fokusere mest på, når du skal i gang med at købe udstyr til et køkken. Men hvordan vælger du de helt rigtige knive til dit køkken? Der findes et væld af forskelige knive, og hvis du ikke er så velbevandret i det forskellige termer, kan det være svært at finde frem til lige netop de knive, du har behov for.

Du kan læse mere her, hvor du også kan købe køkkenknive og tilbehør online.

De forskellige køkkenknive og deres anvendelse

Når du skal ud og købe nye knive, er det først og fremmest vigtigt, at du forstår forskellen på de forskellige typer af knive. Der findes nemlig mange forskellige knive til mange forskellige opgaver, og ved at lære lidt om de forskellige, får du nemmere ved at finde lige netop den kniv, du mangler.

Kokkekniven

Hvis du gerne vil have en multifunktionel kniv, som kan klare lidt af hvert i køkkenet, er den klassiske kokkekniv et godt valg. Kokkekniven er en robust kniv, som kan klare både kødet og grøntsagerne, hvorfor den er det rette valg, hvis du bare vil have én god kniv til køkkenet.

Universalkniven

En universalkniv minder om en kokkekniv. Den er dog mindre, men den er ligesom kokkekniven designet til at klare mange forskellige opgaver i køkkenet. Føler du dig bedre tilpas med en mindre kniv, er universalkniven derfor et godt valg for dig.

Grøntsagskniv

Elsker du grøntsager, og vil du gerne have en kniv specielt designet til skære de friske råvarer, er en grøntsagskniv det rette valg. Grøntsagskniven har en speciel udformning, så grøntsagerne ikke sætter sig fast på knivsbladet, når du skærer.