Arkiver

Guide

Rengøring af tavlen: Disse tips vil gøre tricket

Hvis du ønsker at rengøre din tavle, bør du gøre det skånsomt og effektivt. Sådan holder det bedst. Vi viser dig de vigtigste tips.

Whiteboards er yderst nyttige til at indsamle ideer, forslag og fakta. De bruges i skoler, virksomheder, universiteter og private husholdninger. Men hvordan får man tavlen ren igen, når man har skrevet på den? I modsætning til tavler kan whiteboards ikke tørres af med en fugtig klud, så de efterlades helt rene. Forkert rengøring reducerer whiteboardtavlernes levetid, fordi der stadig er spor af tuscherne på overfladen efter aftørring.

Vi viser dig, hvordan du fjerner permanente tuscher og andre pletter fra pladen, og hvordan du forhindrer genstridig misfarvning.

1. Overhold plejevejledningen for tavlen

Før du bruger tavlen første gang, skal du læse plejevejledningen. Det lyder måske trivielt med en tavle, men den rette pleje er med til at sikre, at tavlen holder særligt længe.

I plejevejledningen skal det også fremgå, hvilke tuscher der egner sig til et Whiteboard, og hvilke der ikke gør. Bruger du uegnede tuscher, bliver det i sidste ende meget sværere at rengøre tavlen.

2. Rengør whiteboardtavlen med en svamp og sprit

Du kan bruge specielle viskelædersvampe til at rense en tavle. Hvis du har skrevet noget på tavlen, kan du nemt slette det med svampen. Herefter kan du straks fortsætte med at skrive på tavlen.

Sådan slipper du af med de synlige pletter på markørerne. Men på længere sigt ophobes der kemikalier fra tuscherne på whiteboard-overfladen, som svampene ikke kan fjerne. Resterne fører til overfladeforskelle. Disse sikrer, at flere skriverester eller konturer forbliver selv efter sletning. Den bedste måde at rense denne rest er med en opløsning af isopropanol og vand. For at gøre dette skal du lægge en klud i blød i blandingen og bruge den til at rense tavlen.

Bemærk: Isopropanol, også kendt som isopropylalkohol, er en alkohol, der primært bruges som opløsningsmiddel i rengøringsindustrien. Du kan bestille det online eller købe det på apoteket i forskellige koncentrationer.

3. Rengør tavlen med hjemmehjælpemidler

Hvis du ikke har et specielt viskelæder eller isopropanol derhjemme, kan du også rengøre tavlen med en tør klud. Dette fjerner de grove konturer, men er ikke så effektivt som viskelæderet. For at fjerne de resterende markørrester fra overfladen, bør du også rengøre den fra tid til anden. Kommerciel rengøring og husholdningsprodukter er også velegnede til dette:

  • Varm sæbeopløsning: Bland blot noget sæbe med varmt vand og tør tavlen af ​​med en gennemblødt klud.

  • Vinduespudser: Spray noget vinduespudser på tavlen og tør det af med en fugtig klud.

  • Eddike: Tilsæt ca. en skefuld hvid eddike til en kop vand. Læg en blød klud i blød og brug den til at rengøre whiteboardet. Ved genstridige pletter, lad blandingen trække kortvarigt ind. Tør det derefter af igen med en tør klud.

  • Mundskyl: Du kan også påføre mundskyl med en klud og derefter tørre det af igen. Sørg for at bruge mundskyl med alkoholindhold.

  • Desinfektionsmiddel: Desinfektionsmiddel (som de fleste rengøringsmidler) indeholder også alkohol. Dette gør den ideel som rengøringsmiddel.

4. Fjern den permanente markør fra tavlen

Hvis du ved et uheld brugte en permanent markør, er det heller ikke noget problem. Du har så to muligheder for at rense tavlen.

  • Du kan gennemgå det, du har skrevet, med en tør-sletpen og derefter bruge et viskelæder eller en klud til at slette begge skrifter sammen. Opløsningsmidlet i den sletbare markør fjerner permanente markørrester.

  • Men du kan også bruge et af rengøringsmidlerne. Kun sæbeopløsningen virker ikke. Alle andre indeholder alkohol eller lignende stoffer, som du kan bruge til at tørre den permanente markør af tavlen.

5. Vedligehold tavlen ved at rense

Jo mere du bruger det, jo oftere bør du rense tavlen. Aftørring med viskelæder eller klud fjerner de synlige pletter, men renser ikke overfladen helt. Dette vil gøre det sværere for dig at slette tavlen hver gang. Bruger du pladen flere gange om dagen, bør du derfor rengøre den intensivt mindst en gang om ugen.

Sørg også for ikke at bruge skarpe eller ridsende genstande på tavlen. Dette vil skade overfladen og dermed pladens holdbarhed.

Skriv et svar