Arkiver

Sponsoreret indhold

Bør du købe et håndværkertilbud?

Dette indhold er sponsoreret

Det kan være fristende at købe et billigt hus, hvor du selv har mulighed for at sætte dit helt eget præg ved at renovere, men det kan også hurtigt gå hen at blive et meget omfattende projekt. Derfor bør du nøje overveje, om du har motivationen, tiden og økonomien til at istandsætte et gammelt og slidt hus helt fra bunden. I forhold til økonomi kan du starte med at undersøge dine muligheder for at oprette et realkreditlån via https://www.mybanker.dk/skift-bank/realkreditlaan-tilbud/. Derudover er der en række andre ting, som du bør tage med i dine overvejelser.

Har du evnerne og motivationen?

Dit bedste udgangspunkt for at kaste dig over et renoveringsprojekt er, at du har motivationen i orden, og at du brænder for dit projekt. Derudover er det værd at overveje, hvor langt dine egne evner rækker. Hvis du har ti tommelfingre, eller ikke har nogen erfaring med at istandsætte, skal du være indstillet på, at det kræver tid og tålmodighed at lære at gøre tingene rigtigt. Det er vigtigt, at arbejdet på huset er udført ordentligt, hvis du en dag skal sælge huset, da købere hurtigt gennemskuer sjusket arbejde.

Er din økonomi stærk nok?

Det koster penge at renovere et hus fra bunden, også selvom du selv laver meget af arbejdet. Få derfor gerne en håndværker eller en købermægler til at vurdere, hvor meget de ønskede forbedringer vil koste dig, og regn derefter med en buffer i dit budget, da renoveringsprojekter gerne bliver dyrere end forventet. Overvej også hvor god en investering huset er, så du har mulighed for at tjene din indsats tilbage igen ved et eventuel senere salg. I forhold til bankens vurdering af husets værdi vil det ligeledes være en fordel, at omkostningsprisen ved renovering lagt sammen med købsprisen overstiger værdien af huset ved et potentielt salg, fordi det vil resultere i en højere friværdi.

Kan det blive dit drømmehus?

Når du er på udkig efter håndværkertilbud, så er det vigtigt, at du spørger dig selv ved hvert hus, om det giver mening med en totalrenovering. Hvis huset egentlig fungerer fint som det er, og det bare er stilen, du ikke bryder dig om, så giver det bedre mening at finde et hus i dårligere stand, da du ellers sjældent vil kunne tjene din investering hjem igen ved salg. Det samme gælder for planløsningen, hvor det oftest ikke giver mening økonomisk at investere i et hus, hvor planløsningen er helt forkert for dig fra begyndelsen.

Skriv et svar