Arkiver

Sponsoreret indhold

Sådan vælger du de helt rette ridestøvler

Er du på udkig efter nogle nye ridestøvler? Men synes du, at det er svært at udvælge det helt rigtige par? Så kan du med fordel læse med her.

Udvalget af ridestøvler online spænder nemlig bredt, og har du derfor ikke nødvendigvis et favoritpar, er der pludselig mange forskellige brands og modeller, du skal forholde dig til i dit valg. Vores viden indenfor ridestøvler spænder bredt, og derfor står vi også klar med nogle gode råd til, hvordan du får valgt de helt rette ridestøvler. Så læs med og bliv klogere på emnet.

Hvilken disciplin skal du bruge dine ridestøvler til?

Når vi taler om ridestøvler, taler vi generelt om 2 forskellige typer. Der er nemlig dressurstøvler og springstøvler. De fleste springstøvler kan kendes ved, at de har snørebånd foran ved skinnebenet. Disse ridestøvler bliver ofte brugt til engelske discipliner som jagt og spring. Er det dog dressur, du rider, bør du som udgangspunkt ikke vælge en støvle med snører. Vælg i stedet nogle uden, langt de fleste har lynlås, de er nemlig egnede til netop denne disciplin. Du bør desuden overveje, om den disciplin, du rider, stiller nogle krav til dresscode, når du skal til stævne. Er du dressurrytter, er dress coden ofte ikke til at rykke på, mens du som springrytter har lidt mere frihed til at sammensætte dit stævneoutfit.

Korte vs. lange ridestøvler

Der findes desuden både korte og lange ridestøvler. Langt de fleste ryttere vælger at ride med lange ridestøvler, da denne type af støvle giver bedre støtte under ridning. Med en sådan støvle vil du blandt andet opleve, at du kan sidde mere stabilt med dine ben, og at de ’klistrer’ sig bedre fast til sadelklapperne. Når det så er sagt, så kan du altså sagtens ride i korte ridestøvler. De fleste bruger dem som staldstøvler, men kombinerer du dem fx med et par leggins, kan de også bruges som ridestøvle. Det er et fint valg for dig, der ønsker at skabe plads i budgettet til nogle andre ting, idet du kan bruge dine nye, korte ridestøvler til flere forskellige formål. Desuden er det et fint valg for dig, der foretrækker at have dine ben så lidt ’fastlåst’ som muligt under ridning. Uanset, hvad du er mest til, så er mulighederne dog mange. Der findes et hav af ridestøvler på markedet, og du har derfor også rig mulighed for at finde det par, der passer helt perfekt til dig.

Skriv et svar