Arkiver

Blog

Det kan du opleve i Sverige

Historien mellem Danmark og Sverige går langt tilbage i tiden. Vi har været igennem meget med vores svenske naboer, vi har været uvenner og i krig. Men det er vil heldigvis ikke længere. Sverige er nu vores gode nabo, som vi har meget til fælles med. 

Det har Sverige at byde på

Sverige gemmer på mange fantastiske ting og oplevelser. De fleste danskere forbinder nok Sverige med Astrid Lindgrens mange fortællinger om Emil fra Lønneberg, brødrene Løvehjerte, Pippi Langstrømpe, og mange mange flere. Du kan derfor tage børnene med til oplevelsesparken `Astrid Lindgrens verden´, hvor mange af kulisserne fra fortællingerne er udstillet. Hvis du derimod skal på voksen tur til Sverige, så er der også en masse gode ting, du kan foretage dig. Har du for eksempel hørt om surstrømning? En sild der har fermenteret i en konservesdåse i 3-4 måneder, og som har en streng lugt, når låget løftes af. Det lyder måske ikke så lækkert, men mange siger, at det rent faktisk smager godt – og så er det lidt af en delikatesse. 

Smag dig gennem Sverige

Sverige byder ikke kun på Astrid Lindgren og rådne fisk, du kan nemlig også få en kulinarisk oplevelse, når du besøger Sverige. Det er nemlig en fremragende idé at besøge Sverige, for at tage på alt fra vinsmagning, til Whiskeysmagning, chilismagning og chokoladesmagning. Det er nemlig ikke kun Schweiz der kan finde ud af at lave chokolade, eller Frankring der kan lave vine. Det kan du nemlig også få hos vores svenske naboer. Besøg for eksempel slettelandet Østerlen i det Sydøstlige Skåne. Østerlen byder på kulinariske oplevelser for foodies og vinentusiaster. Her bliver der nemlig dyrket druer fra alle verdenshjørner, som bliver brugt til at producere fremragende vine. Snyd derfor ikke dig selv, din familie og dine venner ved at tage et smut forbi Østerlen. 

Forlæng dit ophold i Sverige

Sverige er større end Danmark, derfor kan du ikke nå det hele på et par dage. Tag derfor en længere tur eller ferie til Sverige, og oplev det Sverige har at byde på. Tag på sommerhus sverige for at tilbringe mere tid. Forlæng din ferie ved at tage på fisketur til nogle af Sveriges mange søer, gå en tur i de svenske skove, men pas på med elgene. Tag hele familien med på ferie til Sverige, det bliver en ferie, de sent vil glemme. Da Sverige ligger så tæt på Danmark, er det oplagt at tage bilen over. På den måde kan du pakke hele dit hus ned., og tage afsted – og så må du heller ikke glemme hunden. Sverige har en masse gode oplevelser for hele familien. 

Skriv et svar