Arkiver

Blog

Sådan kan man forbedre akustikken på kontoret

Hvis du ønsker at forbedre akustikken på dit kontor, kan det gribes an på mange måder. Der er selvfølgelig forskel på, hvor omfattende de forskellige metode er, hvilket du skal være opmærksom på.

Er du ikke tilfreds med akustikken på dit kontor, er det vigtigt, at der gøres noget ved det. Dårlig akustik kan nemlig resultere i nedsat effektivitet og produktivitet.

Ønsker du at gøre noget for at forbedre akustikken, er du heldigvis landet det rette sted. Herunder præsenteres du for en række forslag, der potentielt kan løse problemet.

Monter akustikpaneler på væggene

Ønsker du at forbedre akustikken, gøres det nemt med akustikpaneler. Det er træpaneler, der blot skal skrues på væggen, hvorefter de vil reducere ekko og generelt forbedre akustikken.

I takt med, at disse paneler er blevet mere populære, er de også blevet lanceret i flere varianter. Derfor kan de fleste finde et akustikpanel, der passer ind på deres kontor.

Hvor mange af disse paneler, der er behov for, afhænger af flere ting. Først og fremmest afhænger det af størrelsen af kontoret, men også behovet for forbedret akustik. Det er dog sjældent, at man kan nøjes med et enkelt panel.

Gør brug af akustiske skærme

Akustiske skærme kan også være en god løsning. Disse skærme er udviklet til at kunne forbedre akustikken i et rum ved at absorbere lyd og mindske ekko.

Skærmen kan være nyttige mange steder, hvorfor de bliver hyppigt anvendt på danske kontorer. De kan dog vise sig at være særligt nyttigt i store rum, hvor lyd kan sprede sig og forårsage forstyrrelser.

Sidder dine ansatte i et åbent kontormiljø, kan akustiske skærme dermed ikke kun forbedre akustikken, men også give hver enkelt person et mere personligt og produktivt arbejdsmiljø.

Undgå hårde overflader

Hårde overflader kan forstærke lyd og ekko, hvorfor du så vidt muligt skal forsøge at have for mange af disse overflader på kontoret.

Det betyder, at det er en god idé at have malerier, plakater eller andet på væggene. Det kan bryde med lyden, så den ikke bliver reflekteret direkte på væggen, hvilket ellers vil være tilfældet.

Beslutter du dig for at bruge akustiske paneler, der er specielt designet til at absorbere lyd, kan du slå til fluer med ét smæk, da de skal hænges op på væggene. Det vil sige, at det er en god løsning, hvis du har et ønske om at undgå, at væggene bliver hårde og bare overflader.

Skriv et svar